Pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus

Pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus

Pasieniečiai Varėnos ir Šalčininkų rajonuose sulaikė neteisėtai į Lietuvą bandžiusius patekti du dagestaniečius, gruziną ir turką. Visi sulaikytieji grąžinti į Baltarusiją.

Praėjusį penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai, gavę kolegų iš Baltarusijos informacijos, pradėjo įtariamų sienos pažeidėjų sulaikymo operaciją.

Iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai patekusių pažeidėjų pėdsakais pradėjo sekti A. Barausko užkardoje tarnaujantis kinologas su penkerių metų tarnybiniu vokiečių aviganiu Jochi. Aplinkines miškingas vietoves šukuoti padėjo A. Barausko užkardos pasieniečiams talkinę kolegos iš Varėnos rinktinės. Į orą buvo pakeltas sraigtasparnis, kurio įgula vietovę žvalgė iš oro.

Vokiečių aviganis Jochi tankiais miškais pažeidėjų pėdsakais sekė apie kilometrą. Netoli Dubičių kaimo keturkojis prisivijo du mišku ėjusius vyrus ir lojimu juos smarkokai išgąsdino. Paskui Jochi skubėjusiems pasieniečiams teliko sulaikytuosius surakinti antrankiais ir nugabenti į užkardą. Sienos pažeidėjai turėjo savo vardais išduotus 29-erių ir 35-erių Rusijos piliečių pasus. Abu jie - Dagestano gyventojai.

Maždaug tuo pat metu Baltarusijos pasieniečiai savo teritorijoje sulaikė dar vieną Rusijos pilietį, įtariama, Lietuvos teritorijoje įkliuvusių užsieniečių bendrakeleivį.

Po apklausų ir kitų tokiais atvejais būtinų procedūrų abu dagestaniečiai tą pačią dieną per Rakų kontrolės punktą perduoti Baltarusijos pareigūnams.

Dar du neteisėtai valstybės sieną perėjusius nelegalus šeštadienį sulaikė Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai. Vaizdo kameromis ties Šalčininkų rajono Naujasėdžio kaimu pasieniečiai užfiksavo du įtartinus asmenis. Jie perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą ir patraukė artimiausio miško link.

Pasieniečių patruliai abu pažeidėjus sučiupo už maždaug 800 metrų nuo valstybės sienos. Paaiškėjo, jog abu sulaikytieji neturi dokumentų. Atėjūnai nešėsi kuprines su asmeniniais daiktais. Apklausos metu vienas vyras prisistatė 39 metų gruzinu, kitas - 46-erių turku.

Šeštadienį Eišiškių kontrolės punkte įvykusio Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečių susitikimo metu abu pažeidėjus Tribonių užkardos pareigūnai perdavė kolegoms iš Lydos būrio.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder