Paryžiaus Komunos gatvėje liepsnojo daugiabutis

Paryžiaus Komunos gatvėje liepsnojo daugiabutis

Ketvirtadienį 23.12 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdoje, Paryžiaus Komunos g. 2, dega butas.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota AVPK, GMP.

Gaisras kilo dešimties aukštų name, degė butas devintajame aukšte.

Ugniagesiams atvykus pastato 9 aukšte, pro buto langą veržėsi liepsna, laiptinė buvo stipriai uždūminta.

23.20 val. darbą pradėjo 2 KOAP grandys, statomos AK. Butas buvo gesinamas iš lauko ir laiptinės, gesinimą apsunkino dujų nuotėkis.

Atvykę avarinės dujų tarnybos darbuotojai sustabdė dujų tiekimą į pastatą. Nutiesta magistralinė linija apie 80 m, vanduo tiekiamas iš gaisrinio hidranto.

23.55 val. laiptinėje, 9 aukšte rastas nesąmoningas vyras, 00.01 val. išneštas ir perduotas medikams, 00.09 val. konstatuota vyro (apie 45 m.) mirtis.

Daugiabutis 10 aukštų, pirmame aukšte komercinės patalpos, nuo 2 iki 10 aukšto - gyvenamosios patalpos (butai). Evakuaciniais laiptais ugniagesiai išvedė 16 gyventojų.

Evakuoti žmonės iš butų nuo 2 aukšto iki 7 aukšto. Nuo 7 aukšto iki 10 aukšto evakuaciniai laiptai užvirinti, išėjimo nebuvo, ugniagesiai su gyventojais komunikavo iš autokeltuvo.

Gaisro metu išdegė butas, 9 aukšte, laiptinės aikštelėje (6x4 m) nuo karščio nukrito tinkas, aprūko visa laiptinė, nuo 2 aukšto iki 7 aukšto vėdinimui išdaužyti laiptinės langų stiklai.

GMP į ligoninę išvežė vyrą ir moterį, kuriems diagnozuotas nestiprus apsinuodijimas dūmais, pagalba buvo teikiama priėmimo skyriuje, jie nebuvo guldomi į stacionarą.

Gaisras daugiabutyje. Žuvo žmogus

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder