Pareigūnų šeima nutvėrė vagių šeimą

Pareigūnų šeima nutvėrė vagių šeimą

Pietų pertrauka - ne kliūtis sulaikyti įstatymo pažeidėjus. Tai pademonstravo Raseinių rajono policijos komisariate dirbanti policijos pareigūnų šeima, pietų pertraukos metu sučiupusi automobilio vagyste įtariamą sutuoktinių porą.

Partizanų gatve Raseiniuose žirgliojančius keturis akivaizdžiai neblaivius asmenis Raseinių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas 39 metų Aidas Račas ir jo žmona 37 metų Renata, dirbanti to paties komisariato Veiklos skyriaus vyresniąja tyrėja, pastebėjo liepos 12-osios vidurdienį, po pietų namuose automobiliu grįždami tęsti tarnybą.

A.Račas tarp šių asmenų atpažino sutuoktinių porą, nuolat turinčią nemalonių reikalų su policija. Pareigūno žmona, išgirdusi sutuoktinio pastebėjimą, kad tarp šlitinėjančių asmenų yra ir įstatymui pagarbos nerodanti sutuoktinių pora, šūktelėjo sustoti. Moteris kaip tik prieš pietus buvo susipažinusi su informacija, kad naktį Raseinių rajono Butkiškės kaime iš fermų pašonėje esančios aikštelės buvo pavogtas automobilis „Ford Mondeo“. Mašinos savininkė kaip įtariamąjį buvo nurodžiusi 47 metų vyrą, kurį pareigūnų šeima gatvėje pastebėjo su žmona ir dar dviem asmenimis, todėl policininkai nedelsdami ėmėsi priemonių jį sulaikyti.

„Iškvietėme kolegų ekipažą, o patys privažiavome prie pastebėtų asmenų ir juos sustabdėme, - pasakojo „Vakaro žinioms“ A.Račas. - Nė vienas jų nebandė nei sprukti, nei priešintis. Atskubėję kolegos visus keturis asmenis tarnybiniu automobiliu pristatė į policijos komisariatą“. Paaiškėjo, kad visi keturi į komisariatą pristatyti veikėjai yra neblaivūs. Dviem iš jų už girto pasirodymą viešoje vietoje buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai, o 47 metų vyras ir jo 27 metų žmona, įtarus juos automobilio vagyste, atsidūrė areštinėje. Sulaikytam vyrui buvo nustatytas 2,61 promilės, jo žmonai - 1,82 promilės girtumas.

Sulaikytieji prisipažino pavogę automobilį. Tai padaryti porelei nebuvo sunku, kadangi mašina buvo palikta nerakinta su užvedimo rakteliais salone. Kartu jie prigriebė ir automobilio savininkei priklausantį motorinį pjūklą. Jį sutuoktiniai jau buvo spėję parduoti vienam Raseinių miesto gyventojui. Vogtą daiktą įsigijęs vyras geranoriškai jį grąžino. Transporto priemonė buvo rasta Raseinių rajono Ariogalos seniūnijoje, palikta kelyje. Automobilį vagys paliko, nes, pirminiais duomenimis, nesugebėjo jo toliau nuvairuoti.

Įtariamuosius prigriebę sutuoktiniai Račai - ilgamečiai policijos pareigūnai. A.Račas vidaus reikalų sistemoje dirba jau 16 metų, jo žmona Renata - dviem metais ilgiau. A.Račas „Vakaro žinioms“ pasakojo, kad per karjerą jau yra tekę tarnybinių pareigų imtis ne tarnybos metu.

Darbo ne tarnybos metu A.Račas nevadina išskirtiniu poelgiu. „Per tiek metų jau esame įpratę dirbti nežiūrėdami į tai, ar esame tarnyboje, ar tarnybos laikas pasibaigęs, - sakė A.Račas „Vakaro žinioms“. - Juk, pastebėjus nusikalstamą veiką ar jos padarymu įtariamą asmenį, taip reaguoti būtų kiekvieno piliečio pareiga.“

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder