Pareigūnai sustabdė kruviną konfliktą (video)

Pareigūnai sustabdė kruviną konfliktą (video)

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai sulaikė su organizuotomis nusikalstamomis grupėmis siejamus asmenis.

Dviem bendraamžiams pareikšti įtarimai dėl kvalifikuoto plėšimo. Įtariama, kad 2017-03-10 dienos metu prie vienos kavinės jie užpuolė, kumščiais, kojomis bei metaline lazda sumušė 33 metų amžiaus Klaipėdos rajono gyventoją.

Užpuolimo priežastimi galimai tapo nukentėjusiojo ir vieno įtariamojo konfliktas, kilęs naktiniame klube. Norėdamas atkeršyti už viešą pažeminimą kaltininkas pasikvietė į pagalbą savo draugą.

Įtariama, kad kovinių sporto šakų atstovai sekė nukentėjusįjį ir užpuolė jį tuo metu, kai jis kartu su savo drauge išeidinėjo iš kavinės. Apie dešimt smūgių metaline lazda gavęs vyriškis pabandė apsiginti savo automobilyje laikyta mačete. Įtariama, kad per užpuolimą įtariamieji pagrobė jo pinigus ir vairuotojo pažymėjimą, suplėšė drabužius bei apgadino automobilį.

Klaipėdos apskrities VPK KPONTV duomenimis, užpultasis taip pat siejamas su organizuotu nusikalstamumu. Uostamiesčio teisėsaugininkų užbaigtame ir į teismą perduotame tyrime jis kaltinamas kokaino platinimu. Be to, asmeniui taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą.

Siekdami užkirsti kelią galimam tolimesniam organizuotų nusikalstamų grupių ar jų narių santykių aiškinimuisi, policijos tyrėjai atliko intensyvius nusikaltimo tyrimo veiksmus ir per kelias dienas nustatė įtariamuosius.

Vieno uostamiesčio sporto klubo auklėtinį Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai sulaikė automobilyje. Sulaikytasis anksčiau neteistas, tačiau buvo apklaustas kaip įtariamasis byloje dėl turto prievartavimo.

Kitas įtariamasis kitą dieną pats atvyko pas tyrėjus. Jis anksčiau teistas už neteisėtą disponavimą narkotikais, jam buvo taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą. Įtariamieji suimti vienam mėnesiui.

Uostamiesčio teisėsaugininkai ir toliau vykdys aktyvias viešo ir slapto pobūdžio organizuotų nusikalstamų grupių kontrolės priemones.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už plėšimą panaudojant nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą numatytas laisvės atėmimas iki 7 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder