Pareigūnai kratosi mirtinos dėmės

Pareigūnai kratosi mirtinos dėmės

Tik trečiuoju bandymu vakar pagaliau pradėta iš esmės nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje tarnybos pareigų neatlikimu, galėjusiu kainuoti keturių vaikų motinos gyvybę, kaltinami du pajūrio policininkai. Prokurorų teigimu, pareigūnai nereagavo į netrukus brutaliai nužudytos moters prašymą.

Ant Klaipėdos rajono apylinkės teismo teisiamųjų suolo vakar sėdo 37 metų Klaipėdos apskrities VPK Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo grupės specialistas Vygandas Vitkauskas ir 31 metų vyresnysis postinis Robertas Ražauskas.

Pareigūnai kaltinami galimu tarnybos pareigų neatlikimu ir tuo padarę didelę žalą valstybei - sumenkinę policijos pareigūno vardą. Už šį nusikaltimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Savo nekaltumą teisme įrodyti žadantys V.Vitkauskas ir R.Ražauskas ne tik nepripažįsta kaltės, bet ir tvirtina apskritai nesuprantantys kaltinimų.

Ko pareigūnai nesupranta? Praėjusių metų vasario 11-ąją telefonu 112 pagalbos šaukėsi girto vyro (jam dėl smurto artimoje aplinkoje jau buvo uždrausta ateiti į namus) mušama daugiavaikė 33 metų moteris.

Tačiau pareigūnai pasirodė tik po maždaug 5 valandų, kai laiku pagalbos nesulaukusi moteris jau buvo nužudyta.

Moterį nužudęs jos vyras pripažintas pavojingu recidyvistu ir jau nuteistas 16 metų kalėti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder