Pakeista bausmė Stanislovui Stulpinui

Pakeista bausmė Stanislovui Stulpinui

Šiandien Lietuvos Aukščiausiasis Teismas sušvelnino bausmę buvusiam Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiajam prokurorui Stanislovui Stulpinui.

Pernai sausio 29 d. Panevėžio apygardos teisme buvo paskelbtas nuosprendis S. Stulpinui. Jis nuteistas už tai, kad, siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, įkalbėjo įmonių vadovus iššvaistyti jų žinioje buvusį svetimą turtą ir taip padarė didelę žalą valstybei, nes pažemino prokuroro vardą, diskreditavo prokuratūrą kaip instituciją ir teisinės sistemos dalį, sumenkino prokuratūros kaip teisėsaugos institucijos prestižą.

Už piktnaudžiavimą tarnyba ir turto iššvaistymą jam buvo skirta subendrinta bausmė - 6 500 litų bauda ir teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas dvejiem metams.

Ta pačia nutartimi įmonių vadovai UAB "Baltlanta" direktoriaus pavaduotojas Aleksejus Savčenka, UAB "Klaipėdos hidrotechnika" valdybos pirmininkas Pranciškus Jurgutis ir UAB "Konsolė" direktorius Kazys Skutulas nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti.

Pernai Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs S. Stulpino skundą, panaikino minėtą nutartį ir jam skyrė 7 800 Lt (60 MGL) baudą bei trejiems metams atėmė teisę dirbti valstybės tarnyboje.

Apelicinio teismo sprendimu nuteisti ir verslininkai. Jiems už svetimo turto iššvaistymą irgi skirtos piniginės baudos. A. Savčenka turės sumokėti 3 900 Lt, P. Jurgutis - 1 950 Lt, K. Skutulas - 1 690 Lt baudas.

Toks sprendimas vėl buvo apskųstas. Tą padarė ir S. Stulpinas, ir verslininkai.

Šiandien Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs skundus, kiek pakeitė bausmę buvusiam prokuratūros vadovui. S. Stulpinas turės sumokėti 7 800 Lt baudą, tačiau dirbti valstybės tarnyboje negalės artimiausius dvejus, o ne trejus metus.

Baudos verslininkams nepakito, tik A. Savčenkai buvo pakeistas Baudžiamojo kodekso straipsnis, kuriuo remiantis jam skirta bauda.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder