Pajūrio miškų padegėjui - lygtinė bausmė

Pajūrio miškų padegėjui - lygtinė bausmė

Šiandien Klaipėdos apylinkės teismas pripažino kaltu Šarūną Kazlauską, kuris pernai gegužę 4 kartus tyčia sukėlė gaisrus pajūrio miškuose ir tokiu būdu padarė žalą gamtai.

Byloje nustatyta, kad Šarūnas Kazlauskas padegė miško paklotę valstybės saugojamoje teritorijoje - Kuršių Nerijos nacionaliniame parke prie Urbo kalno, dėl ko kilo aštuoni gaisro židiniai ir gaisro metu išdegė apie 16,7 arų miško paklotės. Taip pat dėl jo sukelto gaisro antrojoje Melnragėje, prie neįgaliųjų pliažo išdegė miško paklotė su pušaitėmis 25 arų plote, taip pat Savanorių gatvėje, Klaipėdoje, išdegė apie 60 arų miško, viso padaryta daugiau kaip 50 000 eurų žala aplinkai.

Š. Kazlauskas dėl jam pareikšto kaltinimo kaltu prisipažino visiškai. Jis teigė, kad tuo metu Neringoje jo nepriėmė į darbą, dėl to jis labai susinervino, kadangi žiebtuvėlis buvo po ranka, jis iš nervų padegė mišką. Klaipėdoje buvo pykčiai su tėvais, draugais ir dėl to padegė, tačiau labai gailisi dėl tokio savo elgesio ir teigė, kad daugiau taip nebedarys.

Teismas padarė išvadą, kad Š. Kazlausko kaltė pilnai įrodyta ikiteisminio tyrimo metu bei teisiamojo posėdžio metu surinktais ir ištirtais įrodymais: jo paties prisipažinimu, parodymų patikrinimu vietoje, Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus pateiktais tarnybiniais pranešimais, VĮ „Kretingos miškų urėdijos“ pažymomis, įvykio vietos apžiūros protokolais, liudytojų parodymais.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į padarytų veikų pavojingumo laipsnį – padaryti keturi apysunkiai nusikaltimai, į kaltės formą ir rūšį - veikos padarytos tyčia, į veikų stadiją - veikos baigtos, į kaltininko asmenybę – yra jauno amžiaus, dvi nusikalstamas veikas padarė dar būdamas nepilnamečiu, neteistas, dirba ir mokosi.

Įvertinus minėtas aplinkybes, teismo nuomone, bausmės tikslai bus pasiekti nuteistajam paskyrus 1 metų 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant per šį laikotarpį nuo 23.00 val. iki 6 val. būti namuose, jei tai nesusiję su darbu, tęsti darbą arba užsiregistruoti darbo biržoje arba mokytis. Be to Š. Kazlauskas Kretingos miškų urėdijai turės atlyginti beveik 52 tūkstančių eurų padarytą žalą aplinkai.

Teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder