Oro uosto muitininkai sulaikė papūgą

Oro uosto muitininkai sulaikė papūgą

Muitinės pareigūnai Vilniaus oro uoste sulaikė papūgą.

Paukštis sulaikytas trečiadienį, kai muitinės pareigūnai atkreipė dėmesį į iš Jordanijos parskridusio mūsų šalies piliečio I. M. bagažą - narvelyje tupinčią Afrikos pilkąją papūgą. Šios rūšies papūgos labiau žinomos žako pavadinimu.

Tokios papūgos įtrauktos į CITES konvencijos saugomų paukščių sąrašą, jų gabenimui reikalingi specialūs leidimai. Jordanija, kaip ir Lietuva, yra CITES konvencijos narė, todėl specialių leidimų reikėjo ne tik norint įvežti paukštį į Lietuvą, bet ir išvežti jį iš trečiosios šalies. Tokių leidimų papūgos šeimininkas neturėjo.

Muitinės pareigūnai, įtarę, kad keleivis pažeidė CITES konvenciją bei prekybos laukiniais gyvūnais taisykles, paukštį perdavė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams.

Kaip teigė veterinarijos gydytojas inspektorius Janas Žarskis, papūgą specialistai apžiūrėjo, pamaitino. Iš ankšto narvelio ji perkelta į specialią patalpą, kuri Vilniaus oro uoste įrengta pagal Europos Sąjungos standartus.

Žako veterinarai prižiūrės tikėdamiesi, kad jos šeimininkas susitvarkys reikiamus dokumentus.

Pasak muitininkų, gyvi egzotiniai paukščiai ar gyvūnai lėktuvu gabenami ne taip jau dažnai. Per 20 metų tai antras kartas, kai mėginama įvežti Afrikos pilkąją papūgą. Dažniausiai be leidimų ir reikiamų dokumentų bandoma įvežti gyvų vėžliukų, nedidelių papūgėlių ar kitokių smulkių gyvūnėlių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder