Nuteisti už vagystes ir plėšimus.

Klaipėdos apygardos teisme už vagystes ir plėšimus nuteisti penki klaipėdiečiai, kai kurie jų - nepilnamečiai. Net penkis nusikaltimus padarė Rimantas Pelenius (gim. 1981 m.), po vieną - Tomas B. (gim. 1982 m.), Mindaugas Motijauskas (gim. 1983 m.), Dmitrijus Kurniakovas (gim. 1981 m.), Aivaras Pozlevičius (gim. 1986 m.).
Dar 2000-ųjų gruodį R. Pelenius iš vienai UAB priklausančio pusvagonio pavogė net apie pusę tonos metalo. Jo realizuoti nespėjo, nes metalas pas jį buvo rastas.
R. Pelenius bei Tomas B., iš pažįstamo sužinoję, jog jo tėvas turi per 600 litų, atėjo į butą ir, panaudoję fizinį smurtą, pinigus atėmė.
Praėjusių metų gegužę R. Pelenius, susitaręs su D. Kurniakovu, pavogė pastarojo sesers žiedą ir jį užstatė lombarde. Mat pritrūko pinigų alkoholiui.
Po kiek laiko slapta, pasitelkęs ir A. Pozlevičių, pavogė ir jos papuošalų dėžutę.
M. Motijauskas su R. Pelenium nuteisti ir už tai, kad gatvėje, panaudoję smurtą, apiplėšė moterį - atėmė jos piniginę su 92 litais.
R. Pelenius nuteistas 4 metams ir 6 mėnesiams, bausmę atliks sustiprintojo režimo pataisos darbų kolonijoje. Tomui B. skirti ketveri metai, D. Kurniakovui - 6 mėnesiai, M. Motijauskui - dveji metai ir 6 mėnesiai, A. Pozlevičius nuteistas vieneriems metams, bausmę atidedant trejiems.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder