Nuteisti telefoniniai sukčiai ir narkotikų prekeiviai

Nuteisti telefoniniai sukčiai ir narkotikų prekeiviai

13 asmenų nusikalstamos grupuotės nariai ilgam pasiųsti už grotų: patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro kaltinimus didelės apimties baudžiamojoje byloje dėl sukčiavimų, narkotinių bei psichotropinių medžiagų įgijo, platinimo, gabenimo ir laikymo bei kitų nusikalstamų veikų, Klaipėdos miesto apylinkės teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį.

Už 2010-2011 metais Klaipėdoje bei kitose Respublikos vietose įvykdytas minėtas nusikalstamas veikas, veikiant bendrininkų grupe, nuteisti asmenys pataisos namuose turės praleisti nuo 2 iki 10 metų.

Griežčiausia bausmė – 10 metų ir 6 mėn. laisvės atėmimo – už heroino platinimą skirta jau kartą už sukčiavimus bei kitus nusikaltimus teistam 35 m. klaipėdiečiui O. P. Kitiems narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekeiviams teismas skyrė 4 – 9 metų laisvės atėmimo bausmes.

Subendrinta 10 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas jau 10 kartų už įvairius kitus nusikaltimus, tarp jų – ir telefoninius sukčiavimus – teistas 39 m. D. S. Jis, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namuose, kartu su bendrininkais „vadovavo“ laisvėje likusiems grupuotės nariams, kurie per kelis kartus iš patiklių klaipėdiečių išviliojo beveik 23 tūkst. litų. Didžiausias sukčių grobis siekė per 13 tūkst., mažiausias – 400 litų. Viliodami iš žmonių pinigus, sukčiai pasakojo šiuo metu jau nebepopuliarias išgalvotas neva į avarijas patekusių artimųjų istorijas.

Teismo sprendimu už sukčiavimą nuteisti asmenys nukentėjusiesiems turės solidariai atlyginti padarytą materialinę žalą.

Iš viso kaltinimai šioje byloje buvo pareikšti 14 asmenų, tačiau vienas iš jų prieš pat nuosprendžio paskelbimą mirė.

Teismo sprendimas neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder