Nuteisti pasikėsinusieji į Zaleckių sveikatą

Nuteisti pasikėsinusieji į Zaleckių sveikatą

Garsiai nuskambėjusi pasikėsinimo į buvusio valdininko Irenijaus Zaleckio ir jo buvusios sutuoktinės Svetlanos sveikatą istorija sulaukė atomazgos: automobilio stabdžių sugadinimą, asmens sumušimą organizavusios I. Zaleckio buvusios žmonos sūnaus iš pirmosios santuokos žmona Viktorija Gudkova ir jos motina Jelena Berlimova bei juodą darbą padaręs Stanislavas Kladovas buvo nubausti laisvės apribojimo bausmėmis.

Vakar Klaipėdos apygardos teisme išklausyti nuosprendžio atvyko tik kelis kartus teistas 30-metis S. Kladovas. Nusikaltimo planavimu kaltinta 58 m. J. Berlimova ir 26 m. V. Gudkova, kaip ir Zaleckiai, teisme nepasirodė.

Šeimyniniai nesutarimai su buvusios I. Zaleckio žmonos sūnaus giminaičiais prasidėjo prieš kelerius metus, kai I. Zaleckis neišsikraustė iš posūniui parduoto buto. Dėl nesutarimų moterys nusprendė įvykdyti savo vendetą: buvusi pedagogė J. Berlimova surado buvusį mokinį, už sunkius nusikaltimus teistą S. Kladovą, kurio už 1 000 litų paprašė rasti asmenų, galinčių nestipriai sumušti S. Zaleckienę bei nupjauti jos automobilio stabdžių žarneles.

Jau tą pačią naktį šis ėmėsi darbo - nupjovė miesto centre stovėjusio nukentėjusiai priklausančio "Volkswagen Golf" stabdžių žarnelę. Nelaimės išvengta - moteris ryte kartu su mažamete dukrele įsėdusi į automobilį pastebėjo gedimą, o kitą dieną lėtai nuvažiavusi į servisą sužinojo, jog stabdžiai buvo sugadinti tyčia. Patys Zaleckiai pareigūnams iškart įvardijo galimas įtariamasis.

S. Kladovas moters mušti nesiryžo ir to nesėkmingai paprašė kadaise pataisos namuose sutikto vyriškio. Tačiau ir šis nesiryžo kelti rankos prieš moterį. Galiausiai pats S. Kladovas įdavė pareigūnams užsakoves, nes prieš tai buvo sulaikytas policijos ir sutiko į susitikimą keliauti su garso įrašymo aparatūra.

S. Kladovas teisme savo kalte pripažino visiškai, o moterys į teismo posėdžiuos atsinešdavo įvairių plakatų, aiškindavo, jog buvo išprovokuotos, o nusikaltimus neva sumanė S. Kladovas.

Teismas trijulę pripažino kaltais dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo bei kito žmogaus kurstymo padaryti nusikaltimą. Moterys dar nuteistos ir už nusikaltimo organizavimą. S. Kladovui skirtas 6 mėnesių, J. Berlimovai - metų ir trijų mėnesių, V. Gudkovai - 9 mėnesių laisvės apribojimas. Vyriškis įpareigotas pradėti dirbti arba užsiregistruoti Darbo biržoje, o moterims "dėl tarp jų ir nukentėjusiųjų esančių itin įtemptų santykių, šeiminio konflikto, vyraujančios neapykantos" uždrausta bendrauti su Zaleckiais. Nors pastarieji prašė daug didesnės sumos, iš dalies nuteistieji teismo sprendimu moteriai turės atlyginti 1 000 eurų, o jos vyrui - 500 eurų neturtinę žalą.

Šį nuosprendį dar galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder