Nuteisti neįprastą "verslo planą" sumanę moksleiviai

Nuteisti neįprastą "verslo planą" sumanę moksleiviai

Penktadienį Klaipėdoje apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokurorės kaltinimus turto prievartavimo, plėšimo bei dokumentų ir automobilio grobimo byloje, nuteisė du 17 ir 18 metų moksleivius, skirdamas jiems 2 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant vieneriems metams, pranešė prokuratūra.

Jų bendrininkes nepilnametes merginas, kaip ir prašė valstybės kaltintoja prokurorė Dalia Stonienė, teismas nuo baudžiamosios atsakomybės atleido.

Anksčiau neteisti vienos Klaipėdos gimnazijos bei Palangos vidurinės mokyklos moksleiviai, siekdami pasipelnyti, sumanė neįprastą „verslo planą“ – suaugusį vyrą sugundyti nepilnamete mergina ir pagrasinus, kad paviešins filmuotą medžiagą, iš jo pareikalauti pinigų.

Savo planą jie bandė įgyvendinti praėjusių metų gegužės 17 d. Vaikinai nusipirko skareles veidams prisidengti, lipiną juostą, suvenyrinius peilius, iš pažįstamos merginos pasiskolino filmavimo kamerą ir pasislėpė buto Debreceno gatvėje spintoje. Kai į butą pas vyriškį atėjo jų bendrininkė mergina, vaikinai, iššokę iš spintos, vyriškį sumušė, lipnia juosta surišo jo rankas ir kojas, užklijavo burną bei pagrobė turėtus 230 litų, mobilųjį telefoną, auksinę grandinėlę, dokumentus. Be to, grasindami peiliais, jie iš vyro pareikalavo 10 tūkst. litų už tai, kad nepaviešins neva nufilmuotos medžiagos. Negavę pinigų, jie pavogė kieme stovėjusį vyriškio automobilį „Mercedes – Benz“.

Nusikaltimo padarymo metu abu įtariamieji buvo nepilnamečiai, jie neteisti, padarytą turtinę ir neturtinę žalą nukentėjusiajam atlygino. Jam grąžintas ir pagrobtas automobilis.

Be paskirtos subendrintos lygtinės laisvės atėmimo bausmės, teismas jaunuolius įpareigojo 6 mėn. būti namuose nuo 23 iki 6 val.

Tokį pat įpareigojimą teismas skyrė ir abiems nepilnametėms merginoms, jas nuo baudžiamosios atsakomybės atleidęs.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder