Nuteistas auskarus moterims iš ausų plėšęs vyras

Nuteistas auskarus moterims iš ausų plėšęs vyras

Šiandien Klaipėdos miesto apylinkės teismas 38 m. V. G. skyrė vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už plėšimus.

Byloje nustatyta, kad šių metų gegužės mėnesį namo laiptinėje vyras užpuolė septyniasdešimtmetę moterį, norėdamas atimti iš jos rankinę, tačiau nukentėjusioji pradėjo priešintis. Kadangi rankinės išplėšti nepavyko, jis stvėrė moters ausyse buvusius auksinius auskarus ir pabėgo.

Be to, tą pačią dieną, autobusų stotelėje, esančioje Klaipėdos mieste, priėjo prie pusamžės moters, sugriebė už ausyse buvusių auksinių auskarų ir juos pagrobęs pasišalino. Vėliau auskarus pridavė į lombardą.

Vyras teismo posėdyje kaltu prisipažino visiškai ir parodė, kad jį apgavo žmonės, paskutinius pinigus atėmė. Jis buvo grįžęs iš užsienio į Klaipėdą aplankyti savo sugyventinės ir reikėjo pinigų grįžti atgal į užsienį.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad V. G. anksčiau teistas daug kartų, daugiausia už nusikaltimus nuosavybei, yra ne kartą baustas administracine tvarka. Visa tai neigiamai charakterizuoja asmenį, rodo jo polinkį nusikalsti, prasižengti, nepaklusti visuomenės nustatytoms taisyklėms. Teismo daroma išvada, kad vyras iš savo ankstesnių teistumų nepasimokė, taisytis ir keisti gyvenimo būdo nenori, yra oficialiai nedirbantis, legalaus pragyvenimo šaltinio neturi.

Įvertinęs visas nurodytas aplinkybes, atsižvelgdamas į asmenybę charakterizuojančius bylos duomenis, į nusikalstamų veikų padarymo aplinkybes, į tai, kad jo veiksmais turtinė žala nukentėjusiosioms nepadaryta, kadangi auskarai moterims vėliau buvo grąžinti, teismas mano, jog teisingumas ir bausmės paskirtis bus pasiekti V. G. paskyrus realią laisvės atėmimo bausmę.

Teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder