Nusikaltėlius pasodino ir iš karto paleido

Nusikaltėlius pasodino ir iš karto paleido

Temidė akla, tačiau ne kurčia. Tuo eilinį kartą pasinaudojo užkietėję pajūrio nusikaltėliai Romualdas Šidlauskas ir Vitalijus Bistrovas. Ne pirmą kartą įkliuvę kvaišalų prekeiviai teisme griebėsi patikrintos taktikos - nuoširdaus atgailavimo ir kaltės pripažinimo. „Burtai“ suveikė, tad vyrai atsipirko švelniomis bausmėmis.

Kretingos rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendžius narkotinių medžiagų platinimu ir neteisėtu disponavimu dideliais kiekiais kaltintiems 46 metų palangiškiui R.Šidlauskui ir 35 metų Vydmantų gyventojui V.Bistrovui. Nors už šiuos nusikaltimus grėsė iki 15 metų nelaisvės, abu savo kaltes pripažinę vyrai sulaukė nemažų „nuolaidų“. R.Šidlauskui skirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė sumažinta trečdaliu. Prie likusių 6 metų pridėjus dalį pagal ankstesnį nuosprendį paskirtos bausmės, jis belangėje turėtų išbūti 6 metus ir 9 mėnesius. V.Bistrovui skirti 5 metai įkalinimo, „ištirpo“ iki 3 m. ir 4 mėn. Negana to, bausmės vykdymas atidėtas 3 metams. Kvaišalų prekeivius sučiupę pareigūnai neabejoja, kad prie laisvėje likusio bendrininko R.Šidlauskas prisidės anksčiau nei nurodoma nuosprendyje.

R.Šidlauskas ir V.Bistrovas pernai sulaikyti su organizuotu nusikalstamumu kovojantiems pareigūnams likvidavus gerai organizuotą grupuotę, dideliais kiekiais aprūpindavusią įvairiomis narkotinėmis medžiagomis - kokainu, kanapėmis ir „Extazy“ tabletėmis - daugybę pajūrio kvaišalų platintojų. Abu vyrai įvardyti kaip grupuotės įkūrėjai ir vadeivos. Ant žemės antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojų suguldyti nusikaltėliai įkliuvo su įkalčiais. Palangiškio automobilyje rasta daugiau nei 200 g kokaino. Pas už kūno sužalojimą ir plėšimą teistą vidmantiškį aptikti apie 300 g kanapių.

Prieš aštuonerius metus R.Šidlauskas nuteistas Švedijoje už labai didelio kiekio metamfetamino kontrabandą. Palangiškis perduotas Lietuvai ir į laisvę lygtinai 2013 metais paleistas neatlikęs daugiau nei 3,5 metų laisvės atėmimo bausmės. Nors jam ir taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą, nuo naujų nusikaltimų padarymo neatgrasė. R.Šidlauskui teko kalėti ir už tai, kad 2003 metų vasarį Kretingoje šūviu į galvą nušovė jam gerai pažįstamą kretingiškį. Šis buvo ne kartą teistas ir išėjęs į laisvę ryšių su nusikalstamu pasauliu nebuvo nutraukęs. Už tyčinį „Neptūno“ komandos krepšininko Simo Galdiko jaunesniojo brolio nužudymą, praėjus vos kelioms minutėms po 2012-ųjų metų sutikimo, nuteistas ir R.Šidlausko sūnus.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder