Norvegijoje vogti lapių kailiai laimės neatnešė

Norvegijoje vogti lapių kailiai laimės neatnešė

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje šiauliečiai - 33 metų P. E. ir 36 metų R. L. - kaltinami neteisėtu lapių kailių įgijimu. Šie kailiai buvo pagrobti iš vieno Norvegijoje esančio ūkio.

Šiaulių policijos pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad vienas iš kaltinamųjų - R. L., būdamas užsienyje, 2015 metų lapkritį paprašė draugo, kito kaltinamojo P. E. jam atsiųsti dideles rankines į Norvegiją. Jos buvo skirtos vogtiems lapių kailiams iš Skandinavijos gabenti į Lietuvą ir, vėliau parduodant, užsidirbti pinigų.

Nustatyta, kad Norvegijoje nieko apie vogtus kailiukus nežinančiam kurjeriui kartu su kitais daiktais buvo įdėtos ir 4 rankinės. Patikinus, kad jose sudėta patalynė, siuntinį paprašyta nugabenti į sutartą vietą Lietuvoje.

Tačiau 2015 m. gruodžio 8 d. Simne, Alytaus rajone, kaltinamasis P. E. buvo sulaikytas. Policija jį sulaikė po to, kai iš siuntinius gabenusio kurjerio kaltinamasis P. E. paėmė ir į savo automobilį persidėjo jam pargabentas 4 kelionines rankines su jose buvusiais 102 lapių kailiais. Rastų kailių vertė - beveik 6 tūkstančiai eurų.

Kita dalis lapių kailių po kelių mėnesių buvo aptikta viename garaže Šiauliuose. Čia R. L. nuomojamame garaže buvo rasti 525 vienetai lapių kailių, kurių bendra vertė viršija 30 tūkstančių eurų.

Išaiškinta, kad 2015 metų gruodžio 4-osios naktį iš fermos, esančios Norvegijos Opdalio savivaldybėje, buvo pavogta apie 900 lapių kailiukų. Šie kailiukai, tarp kurių buvo melsvai sidabrinių, pilkšvai melsvai sidabrinių, žydrųjų poliarinių lapių ir pilkšvų kailiukų, priklausė vienam to krašto ūkininkui, besiverčiančiam kailiukų verslu. Jis planavo juos parduoti Oslo kailiukų aukcione. Pas įtariamuosius rasti lapių kailiukai grąžinti savininkui.

Abu jau kartą teisti kaltinamieji nepripažįsta darę šiuos nusikaltimus. Pagal Baudžiamąjį kodeksą P. E. gresia laisvės atėmimas iki 2 metų, o R. L - iki 4 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder