Noras pabandyti narkotikų virto teistumu

Noras pabandyti narkotikų virto teistumu

Gimnazijoje besimokantis septyniolikmetis vietoje internetu užsakytų narkotikų sulaukė laisvės apribojimo bausmės. Vaikinas tvirtino, jog gana stiprias narkotines ir psichotropines medžiagas užsakinėjo norėdamas išbandyti jų poveikį.

Įsigijęs virtualios valiutos bitkoinų moksleivis vadinamajame tamsiajame internete (angl. dark net) pernai rugsėjį ir lapkritį užsisakinėjo ir paštu bandė atsisiųsti įvairiausias narkotines medžiagas: 0,3 g amfetamino, 1,1 g haliucinogeninių grybų, 0,09 g haliucinogeninės medžiagos DMT. Maža to, kratų metu vaikino namuose po treniruokliu pareigūnai aptiko 0,4 g psichotropinės medžiagos MDMA bei 0,2 g marihuanos.

Nepilnametis teisme aiškino, jog neva yra bandęs rūkyti kanapių, tačiau to dabar visiškai nebedaro. Neva naršydamas interneto forumuose atrasdavo temų, kuriose buvo diskutuojama apie narkotines medžiagas, tad ir susidomėjo tų medžiagų poveikiu, galimybe jų įsigyti.

Jis tvirtino, jog narkotikų nebuvo sunku užsisakyti - tereikėjo atrasti tam tikras elektronines parduotuves. Pirmiausia vaikinas savo adresu, tačiau išgalvotu vardu bandė atsisiųsti nemokamai platintų amfetamino "mėginukų", tačiau narkotikų nesulaukęs nusprendė investuoti. Nusipirkęs kitų narkotikų jis jas bandė atsisiųsti draugo adresu ir vardu.

Teisme vaikinas dievagojosi, jog narkotikų platinti nesiruošė, tik norėjo juos išbandyti.

Beje, pareigūnams pradėjus nagrinėti nepilnamečio anketas elektroninėse parduotuvėse aptikta, jog, be minėtų narkotinių medžiagų, jis įsigijo ar bandė įsigyti kokaino, LSD ir kitų narkotikų.

Už tokius jaunatviškus paklydimus Klaipėdos apygardos teismas vakar gimnazistui skyrė pusantrų metų truksiančią laisvės apribojimo bausmę. Jos metu jis privalės mokytis, dirbti arba būti užsiregistravęs darbo biržoje. Iš šios bausmės dar pusę metų jam paskirta nuo 22 iki 6 val. būti namuose.

Teismas taip pat konfiskavo nešiojamąjį kompiuterį, iš kurio ir buvo užsakinėjamos narkotinės bei psichotropinės medžiagos.

Į teismą verdikto išklausyti nepilnametis atvyko su savo mama, kuri aktyviai gynėsi nuo žurnalistų, o skelbiant nuosprendį gerokai susikrimtusį sūnų laikė už rankos.

Teismas paaiškino, jog švelnesnę bausmę nei įprastai skyrė dėl to, jog jaunuolis neblogai mokosi mokykloje, anksčiau su teisėsauga nėra turėjęs reikalų, juo rūpinasi šeima ir pan.

Nors nuosprendį per 20 dienų galima apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui, prokurorė pareiškė jo nežadanti skųsti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder