Netikrus pinigus gaminusios ir platinusios grupuotės nariai stos prieš teismą

Netikrus pinigus gaminusios ir platinusios grupuotės nariai stos prieš teismą

Į kaltinamųjų suolą už netikrų pinigų gamybą ir platinimą sės šeši vilniečiai. Lietuvos kriminalinės policijos biuras, demaskavęs netikrų pinigų gamybos vietą bei juos platinančių asmenų tinklą, baigė tirti baudžiamąją bylą.

Pagrindinis šios bendrininkų grupės įvykdytų nusikalstamų veikų iniciatorius bei vykdytojas - 29 metų amžiaus A. P. kaltinamas įrangos bei specialiųjų medžiagų netikriems Lietuvos valstybės apyvartoje esantiems pinigams gaminti įgijimu, gaminimu ir laikymu. Jis taip pat įtariamas didelio kiekio 100 ir 200 nominalo - ne mažiau kaip 243 kupiūrų ir didelės - 35 tūkst. 660 litų vertės netikrų pinigų gaminimu, laikymu ir realizavimu.

Išradingi tautiečiai, pasak Policijos departamento pranešimo, įsigudrino netikrais pinigais apmokėti iš užsieniečių vilkikų vairuotojų įsigyjamus dyzelinius degalus, o pasprukę apie netikrus pinigus vilkiko vairuotojus paprasčiausiai informuodavo telefonu. Tai lėmė, kad didžioji dalis netikrų pinigų Lietuvoje nepateko į apyvartą. Ir nors klastoti litai nebuvo itin geros kokybės, kitataučiams dažniausiai įtarimo nesukeldavo.

Ikiteisminį tyrimą dėl didelio netikrų pinigų pagaminimo, laikymo, realizavimo kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras, kuris 2013 m. balandžio 15 d. bylą perdavė Vilniaus apygardos teismui.

Už didelio kiekio ir didelės vertės Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančių pinigų pagaminimą, suklastojimą, įgijimą, laikymą arba realizavimą baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo trejų iki dešimties metų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder