Nešventas vakaras Šventvakarių kaime.

Praėjusių metų lapkričio 19 dienos vakarą Klaipėdos rajono Šventvakarių kaime, savo namuose, buvo žiauriai nužudyta Irena Suslova. Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama Povilo Jenciaus (gim. 1956 m.), kaltinamo jos žmogžudyste, baudžiamoji byla.
Buvęs Irenos Suslovos sugyventinis, kartu su ja gyvenęs apie trejetą metų, pareiškė esąs nekaltas. Tą vakarą sugyventinė parėjusi namo jau sumušta ir naktį mirusi.
Kaltinamojoje išvadoje sakoma, jog tą lapkričio 19-ąją, apie 22 valandą, tris kartus už vagystes teistas Povilas Jencius šeimyninio kivirčo metu itin žiauriai sumušė savo sugyventinę - kumščiais, kojomis, nenustatytais daiktais smogė jai į galvą ir kitas kūno vietas bene 30 smūgių. Buvo sumuštos smegenys, sulaužytas krūtinkaulis, šonkauliai, plyšo pilvo organai. Išsivysčius ūmiam vidiniam nukraujavimui, hemoraginiam šokui, moteris įvykio vietoje mirė. Povilui Jenciui pateiktas kaltinimas tyčiniu nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis - itin žiauriai.
Pusiau rusiškai (Povilas ilgą laiką gyvenęs Rusijoje), pusiau lietuviškai, pusiau žargonu teisiamasis teismui papasakojo, kas, jo akimis, dėjosi paskutinę Irenos Suslovos gyvenimo dieną. Du kartus važiavo į "tašką", trise - su kaimynu Vilku - išgėrė pusantro butelio samagono. Kartu jis tvarkė surinktą metalą - ruošėsi kitą dieną nešti jį parduoti. Sugyventinei išgerto kiekio buvo maža - ji išėjo nusipirkti daugiau, o Povilas Jencius atgulė. Atsibudo tada, kai moteris grįžo. Atrodė keistai - veidas buvo sumuštas, griuvinėjo, bet dorai nepaaiškino, kas atsitiko. Užsiminė, kad grįžtant sumušė du vyrai. Jis pakeltu tonu atskaitė jai "lekciją", pagardintą "reikšmingiausiais", anot jo paties, rusiškais keiksmažodžiais, kartu išlenkė dar po taurelę. Jis lankstė aliuminio metalą, daužydamas jį pagaliu. Moteris nepataikė atsisėsti ant kėdės, aukštielninka nugriuvo. Jis iš virtuvės už kojų nutempė ją į kambarį, padėjo po galva pagalvę, atsigulė šalia, užsiklojo. Naktį norėjo paklausti jos, kiek valandų, - moteris be laikrodžio galėjo nurodyti tikslų laiką - bet ši nebejudėjo, buvo mirusi.
Ar galima tikėti šia teisiamojo pateikta įvykio versija - nustatys teismas, išnagrinėjęs bylą. Valstybės kaltintojas siūlė Povilą Jencių pripažinti kaltu ir nuteisti 15 metų nelaisvės, advokatė, žinia, išteisinti.
Paskutinį žodį teisiamasis tars gegužės 3 dieną.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder