Nepilnametis Šiauliuose pasigamino pluoštą pinigų

Nepilnametis Šiauliuose pasigamino pluoštą pinigų

Šiauliuose policijos pareigūnams įkliuvo 15-metis šiaulietis, namuose pasigaminęs pluoštą netikrų pinigų ir bandęs juos paleisti į apyvartą.

Netikrų pinigų platintojas šeštadienio rytą pričiuptas Pramonės gatvėje esančioje kebabų kepykloje, kai, atsiskaitydamas už prekes, pateikė netikrą 50 litų nominalo kupiūrą.

Kepyklos darbuotojai išsyk perprato jaunojo pirkėjo klastą ir jį sulaikė. Jaunuolis buvo perduotas į incidento vietą iškviestiems policijos pareigūnams.

Nepilnamečio apžiūros metu pas jį rasta dar 14 vienetų 50 litų nominalo padirbtų kupiūrų. Visų jų serijos numeris – vienodas. Jaunuolis turėjo ir vieną padirbtą dešimtinę. Padirbtos kupiūros buvo specialiai aptrintos, siekiant sudaryti įspūdį, kad jos apyvartoje – jau seniai.

Policija dėl netikrų pinigų gaminimo ir realizavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Nepilnametis po apklausos perduotas tėvams. Aiškinamasi, ar namų sąlygomis pinigus gaminęs jaunuolis neturėjo pagalbininkų.

"Respublikos" žiniomis, netikras litų kupiūras nepilnametis gamino itin primityviu būdu, naudodamas kompiuterinę techniką. Šią techniką, kaip nusikaltimo įrankį, paėmė policijos pareigūnai.

Įtariama, kad tas pats 15-metis prieš keletą dienų bandė apgauti ir Krymo gatvėje esančio vieno iš kioskų pardavėją. Lapkričio 14-osios popietę šiame kioske pirkdamas prekes jaunuolis irgi bandė atsiskaityti 50 litų nominalo kupiūra. Išvydęs, kad pardavėja pastebėjo apgaulę, vaikinukas tąsyk sugebėjo pasprukti.

Už netikrų pinigų gaminimą gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Jei pinigų gamintojas dar nėra sulaukęs amžiaus, nuo kurio gali stoti prieš teismą, atsakomybė už nusikalstamą atžalos veiklą gula ant jo tėvų pečių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder