Nepilnamečių tvirkinimu kaltinamas vyras sės į teisiamųjų suolą

Nepilnamečių tvirkinimu kaltinamas vyras sės į teisiamųjų suolą

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje jaunesnių negu šešiolikos metų mergaičių tvirkinimu kaltinamasis 45-erių kaunietis.

Tyrimo duomenimis, nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų sausio pabaigos kaltinamasis dienos metu ir vakarais savo automobiliu veždavosi šešiolikos metų nesulaukusias mergaites į toliau nuo miesto esančias nuošalias vietas, kur atliko tvirkinamojo pobūdžio veiksmus.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Darius Jakutis atkreipia paauglių tėvų dėmesį į tai, kad šis asmuo jau yra teistas už analogiškas nusikalstamas veikas, šiuo metu viena byla jo atžvilgiu jau yra nagrinėjama teisme, dar viena yra eigoje. Galima teigti, kad asmuo analogiškas veikas jau keletą metų daro nuolatos, jo nesulaiko baudžiamosios atsakomybės grėsmė. Nusikalstamos veikos daromos imituojant pavėžėjimo paslaugas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas atliko jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo veiksmus, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder