Nelegalus svetimo sodo namelio gyventojas išgirdo nuosprendį Prienų teisme

Nelegalus svetimo sodo namelio gyventojas išgirdo nuosprendį Prienų teisme

Praėjusią žiemą praleidęs svetimame sode namelyje, į kurį įsibrovė išdaužęs langą bei pavogęs ir pardavęs kelis namelyje buvusius daiktus, Prienų rajono gyventojas (g. 1980 m.) stojo prieš teismą. Prienų rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje R. Ch. pripažintas kaltu neteisėtai pažeidęs asmens būsto neliečiamumą ir dėl vagystės, ir skyrė jam 45 parų arešto bausmę bei visiškai tenkino nukentėjusiosios civilinį ieškinį.

Šis teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Be namelio savininkės žinios ir leidimo kaltinamasis svetimame būste gyveno nuo pernykščio rudens iki šių metų pavasario, kol budrūs to sodo kaimynai apie jį informavo namelio savininkę, kuri dėl silpnos sveikatos sode nesilankė kelerius metus.

Paaiškėjo, kad, įsikūręs namelyje, R. Ch. iš ten pavogė ir pardavė nukentėjusiajai priklausančių įvairių daiktų, tuo padarydamas jai 300 eurų turtinę žalą.

Anot Prienų rajono apylinkės teismo pranešimo, teismui baudžiamoji byla ir kaltinamasis aktas buvo perduoti šių metų liepą, tačiau, pradėjus nagrinėti baudžiamąją bylą, kaltinamasis nuo teismo pasislėpė, todėl buvo paskelbta jo paieška. Po trijų mėnesių paieškos R. Ch. buvo surastas, suimtas ir pristatytas teismui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder