Neišsprendžiamą problemą spręs kitąmet

Neišsprendžiamą problemą spręs kitąmet

Daugelį metų vagystėmis iš automobilių besispecializuojančių asmenų rojumi esančioje Olando Kepurės automobilių aikštelėje pagaliau planuojama įrengti vaizdo stebėjimo kameras. Tiesa, tik kitąmet - kai užbaigus kelio rekonstrukciją į tą vietą bus atvesti elektros tinklai.

Kad tokių kamerų čia reikia, neabejoja ir policininkai.

Prašo ir policija

Tokių vagišių auka tapo ir į "Vakarų ekspresą" besikreipusios moters sūnus - iš autobusiuko, kol poilsiautojai apžiūrinėjo pajūrį, buvo pavogtas nešiojamasis kompiuteris, fotoaparatas ir kiti vertingi daiktai. Moterį piktino tai, jog vyksta rekonstrukcija, net apmokestintas automobilių stovėjimas, tačiau vagysčių problema niekaip neišsprendžiama.

"Galėtų pasinaudoti vykstančia rekonstrukcija ir pagaliau pastatyti vaizdo stebėjimo kameras. Esu įsitikinusi, jog stebimi vagišiai nebedrįs viešai apiplėšinėti pailsėti atvykusių žmonių", - sakė ji.

Kad šioje vietoje daug problemų dėl vagysčių, pripažįsta ir Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė. Nors pernai nusikaltėliai buvo apraminti, mat miesto ir rajono policija įvykdė sėkmingas operacijas ir sulaikė vagišius, šiemet vagystės iš automobilių tose vietose užfiksuotos jau tris kartus. Labiausiai nukentėjo minėtos moters sūnus - jis prarado daiktų už 2 000 eurų. Pareigūnai pripažįsta, kad vagys buvo pasikaustę ir partekti į automobilį naudojo specialias technologijas.

"Vasarą ten vykdome intensyvesnį patruliavimą, bendradarbiaujame su Savivaldybe ir siekiame, kad aikštelės būtų labiau saugomos. Aišku, geriausia priemonė būtų įrengti vaizdo stebėjimo kameras, tačiau iki ten nebuvo atvesta elektros. Susitikimuose su Savivaldybės atstovais esame sutarę, kad Karklė turėtų būti strateginis taškas, kur vaizdo stebėjimo kameros turėtų atsirasti", - sakė R. Stasiulaitienė.

TAŠKAS. Nuo į automobilius lendančių vagišių Olando Kepurės stovėjimo aikštelėje yra nukentėję dešimtys žmonių.(Eimanto CHACHLOVO nuotr.)

"Net slepiant daiktus automobilio bagažinėje visada reikėtų apsižvalgyti, ar kas nors nestebi. Suprantama, kad vasarą suvažiuoja daug poilsiautojų, tačiau nereikėtų automobilių "numesti" nuošaliose vietose, kur jų niekas nemato. Kad ir kaip būtų sunku, norint apsaugoti savo vertingą turtą geriausia jį būtų neštis kartu su savimi", - sakė specialistė.

Valdžios pažadai

Klaipėdos rajono valdininkai žada, jog kameras bus įmanoma įrengti kitąmet. Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Saulius Martinkus patvirtino, jog šiemet yra skirti 35 tūkst. eurų kameroms įrengti Gargžduose, o kitąmet analogišką sumą norima išleisti kameroms seniūnijose.

Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus tikisi, jog iki tol vietas galės prižvelgti kontrolieriai.

"Tose vietose bus apmokestintas parkavimas, tad tikiuosi, jog ten vaikštantys kontrolieriai galės prižvelgti ir mašinas - galbūt tai bent kiek atbaidys vagis", - svarstė A. Ronkus.

Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, kuris yra ir vaizdo stebėjimų kamerų statymo vietas sprendžiančios Nusikalstamumo prevencijos komisijos pirmininkas, pripažįsta bėdą ir kitąmet tikisi sprendimo.

"Be vaizdo stebėjimų kamerų vagysčių problemos neišspręsime. Anksčiau nebuvo galimybės, nes nuo Olando Kepurės aikštelės elektros tinklai yra nutolę 800 metrų. Dabar kelias rekonstruojamas, statomi parkomatai, tad užbaigus darbus kitąmet suplanuosime lėšas ir vaizdo stebėjimo kameras įrengsime", - žadėjo rajono meras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder