Neatskleista tik viena žmogžudystė.

Jei ir toliau Klaipėdos policijos ir prokuratūros pareigūnams taip sėkmingai seksis aiškintis nužudymus, šie metai gali tapti rekordiniais uostamiesčio teisėsaugininkams, atskleidžiant sunkiausius nusikaltimus - žmogžudystes.
Iš šiemet uostamiestyje įvykdytų devynių nužudymų, net aštuoni jau atskleisti. Tik viena kol kas neišaiškinta žmogžudystė irgi nepriskirtina prie visiškai "tamsių", nes policijos pareigūnai jau apklausė vienų muštynių, kurių metu sunkiai sužalotas žmogus mirė ligoninėje, liudytojus ir pagal jų parodymus tikimasi surasti tikrąjį žmogžudystės kaltininką.
Jei taip atsitiktų, klaipėdiečiai, ko gero, taptų pirmaisiais šalyje sugebėjusiais 100 procentų ištirti nužudymus. Ypač operatyviai buvo atskleistos benamio Grigorijaus Masliakovo, kurio palaikai gegužės 6 d. rasti metalinėje statinėje, nužudymo aplinkybės.
Jau kitą dieną po kraupaus radinio sulaikytas buvęs velionio draugas Aleksandras Fomkinas (gim. 1958 m.), įtariamas maždaug prieš metus padaręs šį nusikaltimą, o po kelių dienų - ir šio nusikaltimo bendrininkės, dvi benamės moterys, kurioms dar iškelta baudžiamoji byla ir dėl pasikėsinimo nužudyti A. Fomkiną. Šiuo metu A. Fomkinas, kuris prisipažino išgertuvių metu kirviu trenkęs per galvą savo bičiuliui, yra suimtas.
Klaipėdos apylinkės prokuratūroje dėl minėtųjų 9 nužudymų iškeltos baudžiamosios bylos šiuo metu yra sėkmingai tiriamos ir kai kurios iš jų artimiausiu metu bus perduotos teismui. Be šių bylų, šeši Nusikaltimų tyrimo skyriaus prokurorai (vyriausioji prokurorė R. Morozova) šiuo metu dar tiria keturias išžaginimo ( dvi iš jų - nepilnamečių), dvi sunkaus kūno sužalojimo bei dar keletą kitokio pobūdžio bylų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder