Neatsiliepia 112. Kas kaltas?

Neatsiliepia 112. Kas kaltas?

Klaipėdiečiai teigia, kad kartais, esant skubiam reikalui, neįmanoma prisiskambinti bendruoju pagalbos numeriu 112. Centro administratoriai atkerta, kad taip būti negali.

Viena uostamiesčio gyventoja pasiguodė, kad į pagalbos skambučius nesureaguota praėjusį penktadienį.

"Apie 14 val. iš daugiabučio namo septintojo aukšto grasino iššokti mergina, bendruoju pagalbos numeriu 112 negalėjo paskambinti net keli žmonės. Aš bandžiau - taip pat nepavyko, teko informuoti apylinkės inspektorių, kuris ir organizavo pagalbą.

Tos pačios dienos vakare užsitrenkė durys buto, kuriame buvo mažas vaikas. Istorija ir vėl pasikartojo - paskambinus 112 niekas neatsiliepė. Esu girdėjusi apie šios linijos sutrikimus, tačiau pačiai iki šiol susidurti su tuo neteko, juolab dukart per dieną. O jeigu žmogus miršta ar gaisras?" - pasakojo vadinamojo Žvejybos uosto namo gyventoja bei administratorė Ala Jefimova.

Jos teigimu, apie bevaisius bandymus paskambinti 112 gali paliudyti ne vienas minėto namo gyventojas. Klaipėdiečių teigimu, sujungimo signalas buvo geras.

"Negalėjo taip būti - penktadienį jokių sutrikimų neužfiksuota. Mano nuomone, žmonės paskambinti negalėjo dėl to, kad numerį nuolat rinko iš naujo, nesulaukę, kol operatorius atsilieps, o tokiu atveju naujas skambutis krenta į skambinančiųjų eilės galą. Piko metu visada taip būna", - paaiškino Bendrojo pagalbos centro (BPC) organizacinio skyriaus vedėja Auksė Čibirė.

Specialistė sako, kad nuo 2004 metų, kai buvo įsteigtas BPC, ryšio sutrikimų pasitaiko itin retai.

"Kartais dėl to kaltas yra ryšio operatorius TEO, bet tokiais atvejais mūsų informacinių technologijų specialistai sugeba skambučius iš šio tinklo priimti.

Jeigu dingsta elektros tiekimas, nedelsiant įsijungia rezervinės linijos", - sakė A. Čibirė.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder