Neatsargumo kaina - dvi mirtys

Neatsargumo kaina - dvi mirtys

Praėjusį sekmadienį šalies keliuose žuvo trys žmonės. Iš viso savaitgalį esant sudėtingoms eismo sąlygoms įvyko 31 avarija, jose sužalota 40 eismo dalyvių.

Vis dėlto tragiškiausią eismo nelaimę, pareikalavusią dviejų žmonių gyvybių, kelyje „Via Baltica“ galėjo nulemti ne sudėtingos eismo sąlygos. Tiriama, ar avarijos Pasvalio rajone nesukėlė lenkas vilkiko vairuotojas, tiesiog praradęs budrumą. Nelaimė įvyko šviesiu paros metu, 14.55 val.

Nuo Panevėžio važiavęs vilkikas „Scania“ su puspriekabe „Krone“ Pumpėnų gyvenvietėje trenkėsi į ta pačia kryptimi riedėjusį „VW Golf“, vairuojamą 62 metų panevėžiečio. Smūgis lengvąjį automobilį išstūmė į priešpriešinio eismo juostą. Golfas trenkėsi į atvažiuojantį autobusą „Setra“, šis jį visiškai suknežino.

Savo eismo juostoje neišsilaikė ir 37 metų lenko vairuojamas vilkikas. Jis taip pat išlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su autobusui iš paskos važiavusiu lengvuoju „Audi A6“, vairuojamu 30-mečio biržiečio. Abi transporto priemonės nuskriejo nuo kelio.

Iš karto žuvo abiejų lengvųjų automobilių vairuotojai. 27 metų „Audi“ keleivei mirties pavyko išvengti. Ji dėl pilvo sienos sumušimo ir raktikaulio lūžio išvežta į Panevėžio ligoninės reanimacijos skyrių.

Į ligoninę buvo išvežtos ir trys užsakyto autobuso 64-erių, 7-erių ir 15-likos keleivės, iš Biržų vykusios į koncertą Kaune. Įvairių sumušimų ir patempimų patyrusios biržietės po apžiūros išleistos namo.

Lenkas po avarijos sulaikytas. Teigiama, kad jis, taip pat ir autobuso vairuotojas buvo blaivūs.

Kas atsitiko, kad lenko vilkikas taranavo golfą, tiria eismo įvykio tyrimą iš Pasvalio policijos komisariato perėmusi Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos tarnyba (KPT). Pagal vieną iš versijų, vilkikas pasivijęs trenkėsi į golfą, kai šis pristabdęs ketino įsukti į kairėje kelio pusėje esančią automobilių aikštelę.

„Kas atsitiko, paaiškės apklausus liudytojus, - sakė apskrities KPT viršininkas Virginijus Mačėnas, tačiau neatmetė ir prastų eismo sąlygų įtakos. - Parodykite žiemą kelią, kuriame neslidu - būna arba pašalę, arba pasnigę, arba pabarstyta druskos, bet tas šlapumas irgi yra slidus, todėl reikia pasirinkti saugų greitį.“

Dar vienas žmogus sekmadienio rytą žuvo Mažeikių rajone. 7.30 val. kelyje Kuršėnai-Mažeikiai, Naikių kaimo ribose, buvo rastas nuo kelio nuvažiavęs ir apvirtęs lengvasis automobilis „Seat Ahlambra“, o šalia jo - iškritęs 61 metų vairuotojas.

Palyginti laimingai šeštadienio vakarą baigėsi eismo įvykis, kurį Vilniaus rajone sukėlė ant kelio iššokęs briedis. Apie 19.30 val. kelyje Bukiškės-Sudervė-Dūkštos išvydęs ant kelio briedį, 56 metų „Volvo S 80“ vairuotojas bandė jį apvažiuoti iš kairės, bet išvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą susidūrė su atlekiančiu automobiliu „Toyota Prius“. Žvėris nušuoliavo į mišką, o abiejų automobilių ekipažams prireikė medikų pagalbos. 26 metų tojotos vairuotojai lūžo stuburo slankstelis, sužeisti dar trys šio automobilio keleiviai. Sužalojimų patyrė ir volvo vairuotojas bei 58 metų keleivė.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, iki gruodžio 5 d. šalies keliuose žuvo 170 žmonių.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder