Narkotikus platino kurortuose (video)

Narkotikus platino kurortuose (video)

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė penkis ikiteisminis tyrimus dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo.

Ikiteisminiai tyrimai pradėti užkardant neteisėtą narkotikų apyvartą kurortinėse Klaipėdos apskrities vietovėse 2016 metų vasaros sezono metu.

Išaiškinta 14 nusikalstamų veikų. Baudžiamojon atsakomybėn patraukta dešimt asmenų. Kaltinimai dėl kvaišalų platinimo pareikšti šešiems iš jų. Likę keturi kaltinami neteisėtai disponavę narkotikais be tikslo juos platinti.

Kaltinamieji yra 20-34 metų, aštuoni – kretingiškiai, po vieną iš Palangos ir Panevėžio miestų.

Kratų metu rasta kanapių, kokaino ir daugiau nei 100 „ekstazi“ tablečių. Dalis tablečių su psichotropine medžiaga rasta vieno uostamiesčio restorano patalpose. Įtariama, kad narkotikai buvo platinami Klaipėdoje, Palangoje bei Kretingoje.

Šešių asmenų atžvilgiu jau paskelbti teismo nuosprendžiai. Vienam paskirtos auklėjimo poveikio priemonės, dviem – laisvės apribojimas, trys nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis, atidedant bausmių vykdymą.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Klaipėdos apskrities VPK struktūriniai padaliniai aktyviai tęs neteisėtos narkotikų apyvartos užkardymo ir tyrimo veiksmus kurortinėse apskrities vietovėse, ypač Pajūryje vykstančių masinių renginių metu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder