Narkotikų prekeivis pasigailėjimo nesulaukė

Narkotikų prekeivis pasigailėjimo nesulaukė

Dvi gyvybes nusinešusios avarijos kaltininko ir itin pavojingais narkotikais prekiavusio Viliaus Cemnolonskio prašymo sušvelninti jam skirtą pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmę neišgirdo ir aukštesnės instancijos teismas.

Prieš daugiau nei mėnesį V. Cemnolonskis Klaipėdos apylinkės teismo prašė sušvelninti jam skirtą bausmę, skirtą už įprastinių ir sintetinių narkotinių medžiagų prekybą, tarp kurių buvo staigią priklausomybę galinti sukelti metamfetamino atmaina, dažnai vadinama "kristalu" arba "ledu". Išgirdęs neigiamą verdiktą 1991 m. gimęs nuteistasis nusprendė jį apskųsti Klaipėdos apygardos teismui.

"Skundas argumentuojamas tuo, kad teismas neįsigilino į faktines prašymo aplinkybes, t. y. kad pateikė dviejų darboviečių pažymas, kuriose nurodyta, kad bus priimtas į darbą, nuoširdžiai gailisi, prisiima atsakomybę. Nuteistasis teigia, jog teismas nepagrįstai nevertino aplinkybės, kad jis nebuvo teistas, o teismo motyvas, jog bausmės tikslai nebus pasiekti be realaus bausmės atlikimo, vertinas kaip filosofinis", - rašoma Klaipėdos apygardos teismo nutartyje.

V. Cemnolonskis dar skundėsi ir pažeistomis procesinėmis teisėmis - esą buvo per vėlai informuotas apie įvyksiantį teismo posėdį.

Visgi tokie argumentai apygardos teismo teisėjų neįtikino, tad V. Cemnolonskio skundas buvo atmestas be teisės jį skųsti.

Beje, pirmąsyk paprašęs bausmės sušvelninimo vyras pareiškė, jog narkotikus jį privertė pardavinėti teismas - esą jis nesugalvojo kito būdo, kaip uždirbti pinigų, kad galėtų atlyginti neturtinę žalą 2013 m. gegužę lenktyniaujant pražudytų dviejų jaunuolių artimiesiems.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder