Narkomanai skriaudė dviračių nuomotojus

Narkomanai skriaudė dviračių nuomotojus

Besibaigiant vasaros sezonui mieste išryškėjo nauja tendencija: dviračių vagys į juos nebesižvalgo prie parduotuvių ar laiptinėse, tačiau įžūliai pateikę savo asmens dokumentus išsinuomoja ir parduoda lombarduose. Teisėsaugininkai ir miesto valdžia jau ruošia priemones, kad toks būdas pasipelnyti nebesitęstų.

Naujai kilusią problemą spręsti ėmėsi vicemeras Artūras Šulcas - vakar jis susitiko su Klaipėdos policijos atstovais ir sutarė diegti naujas saugumo priemones, kad dingusį turtą būtų lengviau rasti ir identifikuoti.

"Palyginti su praėjusiais ramiais metais, šiemet pastebėtas intensyvumas vagiant dviračius paprastuoju būdu - ateinama į dviračių nuomos punktą su asmens dokumentu, legaliai išsinuomojamas dviratis, jis negrąžinamas, o po to dažniausiai atsiduria lombarde", - atskleidė A. Šulcas.

Po susitikimo su pareigūnais buvo patvirtinta, jog nuomos punktuose poilsiautojams atiduodami dviračiai bus pažymėti specialiais pareigūnų žymekliais, saugos priemones diegs ir pats verslas. Vicemeras neneigia, jog esant reikalui finansiškai prisidės ir pati Savivaldybė - lėšų esą čia daug nereikia.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis žurnalistams sakė, jog Klaipėda dėl dviračių vagysčių iš kitų kurortinių vietovių neišsiskiria, taip pat nedidėja ir vagysčių skaičius, tačiau keičiasi jų būdai. Pasirodo, jog dėl negrąžintų dviračių pareigūnai per vasarą sulaukė 7 nuomos punktų atstovų pareiškimų.

"Vogusius asmenis pavyko identifikuoti ir sulaikyti. Nustatyti asmenys yra linkę vartoti narkotines medžiagas, ir, matyt, radę landą, bandė užsidirbti nuomotojams rodydami savo pačių dokumentus", - sakė G. Mačiulaitis.

Jis pažymėjo, jog tyrimo metu bus nustatoma ir pasisavintus dviračius priėmusių lombardų atsakomybė.

Pasirodo, jog pastaraisiais metais policininkai vis rečiau fiksuoja prie prekybos centrų paliktų ir dingusių dviračių atvejus - pernai buvo sulaikytos ir nuteistos kelios grupelės taip vogusių nusikaltėlių.

"Dažniau vagystės pasitaiko iš sandėliukų, bendro naudojimo patalpų. Dažnai dingsta vaikų dviračiai, kuriuos jie neretai palieka be priežiūros. Neringoje vasarą per vieną dieną iš įvairių patalpų buvo pavogta net 11 dviračių", - dėmesį atkreipė G. Mačiulaitis.

Jis gyventojus skatino atsakingiau prižiūrėti savo turtą, susisiekti su pareigūnais dėl nemokamo dviračių žymėjimo. Taip pat perkant dviratį rekomenduojama pasitikrinti specialioje duomenų bazėje, kad nieko neįtariantis pilietis neįsigytų iš kito žmogaus nugvelbto turto.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder