Naktiniuose klubuose - elitinių prostitučių „rojus“

Naktiniuose klubuose - elitinių prostitučių „rojus“

Sostinėje ir pajūryje veikę naktiniai klubai, kurių pavadinimai buvo aliuzija į rojų, išties buvo tapę savotiškais vartais į rojų klientams, galėjusiems įpirkti elitinių prostitučių paslaugas, dar prieš euro įvedimą kainavusias ir tūkstantines sumas.

Tačiau naktiniuose klubuose įkurtą nelegalų prostitucijos verslą išardė teisėsauga. Tiek jį organizavę asmenys, tiek ir jų įkurtos juridinės bendrovės nuteistos už prostitucijos organizavimą, apgaulingą buhalteriją ir kitus nusikaltimus, o dabar bando įtikinti Lietuvos apeliacinį teismą pakeisti apkaltinamąjį nuosprendį.

Už elitines merginas mokėjo tūkstančius

Klaipėdoje, N. Sodo g. veikusiame klube „Paradise Strip Club“, taip pat sostinės centre, Vilniaus g. įkurtame klube „Paradise Club“, teisėsauga prostitucijos lizdus surado dar 2013 m. gegužę, o tyrimas truko iki 2016 m. kovo. Nustatyta, kad naktiniuose klubuose prostitucijos verslą užsukę asmenys per trejus metus galėjo užsidirbti apie 640 tūkst. eurų. Paskaičiuota, kad šie asmenys taip pat išvengė pareigos sumokėti valstybei maždaug 600 tūkst. eurų mokesčių.

Šiuose naktiniuose klubuose vykdyta schema buvo jau seniai žinoma, tačiau laiko patikrinta ir patikima – prostitutėmis galėdavo tapti daugiau pinigų panorusios šokėjos, o kartais – atvirkščiai: prostitutės tapdavo šokėjomis ir gundydavo potencialius klientus.

Merginų įkainiai buvo nemaži, o paslaugų spektras – platus. Už meilės valandėlę klientams tekdavo pakloti ir tūkstantį litų (290 eurų), būdavo siūlomi erotiniai šokiai, sūkurinės vonios su merginomis ir kiti malonumai. Pinigais galėjo būti dalijamasi lygiomis dalimis: pusė – prostitutei, kita pusė – naktinio klubo savininkams ir darbuotojams.

Abiejuose klubuose dirbo 85 šokėjos, iš kurių tik dalis teikė intymias paslaugas. Tačiau į platų prostitucijos tinklą buvo įtraukti ir kiti darbuotojai – barmenai, administratorės, net taksistai, turėję parūpinti meilės ištroškusių klientų.

Siekia pakeisti nuosprendį

Šių metų kovo 30 d. Klaipėdos apygardos teismas naktiniuose klubuose nelegalų verslą sukusiems asmenims paskelbė nuosprendį, skirtą 10 asmenų ir trims bendrovėms. Tačiau šį nuosprendį nuteistieji apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pagrindiniu veikėju šioje prostitucijos schemoje buvo įvardytas kelių bendrovių direktorius Arūnas Adomaitis. Baudžiamojon atsakomybėn patrauktos ir jo bendrovės „Aserla“, veikusi N. Sodo g. toje pačioje vietoje, kaip ir „Paradise Strip Club“, taip pat ir sostinėje, Vilniaus g. veikusi „Herera“, valdžiusi „Paradise Club“. Nemalonumų sulaukė ir dar viena bendrovė – „Otra“, kuriai taip pat vadovavo A. Adomaitis.

A. Adomaičiui už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos, prostitucijos organizavimą, apgaulingą buhalteriją, neteisingų duomenų apie pajamas pateikimą ir turto pasisavinimą buvo skirta lygtinė pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė, taip pat 7532 eurų dydžio bauda.

Gerokai griežtesnių bausmių sulaukė A. Adomaičio bendrovės – „Otrai“ už apgaulingą buhalteriją ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimą buvo skirta 112 980 eurų bauda, „Aserlai“ už tuos pačius nusikaltimus – 75 320 eurų bauda, o „Hererai“ – 94 150 eurų bauda.

Maža to, šios bendrovės kartu su vadovu turės atlyginti žalą valstybei: Klaipėdos apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai solidariai iš „Otros“ ir A. Adomaičio priteista 152 923,05 euro nesumokėtų mokesčių, iš „Aserlos“ ir jos vadovo – 43 315,87 euro, o iš „Hereros“, solidariai su A. Adomaičiu, priteista 100 299,55 euro nesumokėtų mokesčių.

Kartu su A. Adomaičiu apkaltinamojo nuosprendžio sulaukė jo bendrininkės – Živilė Norkevičiūtė, Aldona Adomaitienė, Elena Zajauskienė, Ina Kasperavičiūtė, Ina Sonata Pikutytė ir Jurgita Lanevskytė. Nuteistas buvo ir Erikas Jemeljanovas, o pelnymusi iš prostitucijos kaltintam Arnoldui Petkevičiui baudžiamoji byla buvo nutraukta dėl veiklos mažareikšmiškumo, o Andrius Ivanovas buvo išteisintas.

Baudžiamąją bylą dėl prostitucijos pagal nuteistųjų skundus Lietuvos apeliacinis teismas atvertė antradienio rytą. Skundus dėl Klaipėdos apygardos teismo pateikė septyni iš aštuonių nuteistų asmenų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder