Mušeikos teismas nepagailėjo

Mušeikos teismas nepagailėjo

Palangos kurhauzą muštynių aikštele 2014-ųjų pabaigoje pavertęs buvusio Palangos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Vygantas Rekašius pasigailėjimo nesulaukė ir Klaipėdoje - teismas atmetė skundą dėl palangiškių teisėjų nuosprendžio.

Konfliktas tarp žinomų palangiškių - V. Rekašiaus ir buvusio Palangos kultūros centro direktoriaus Žilvino Kažio - kilo 2014-ųjų gruodžio 31-ąją kurhauze.

Pasirodo, jog kurhauzo administratore dirbusi V. Rekašiaus žmona Diana Rekašienė blogai suderino dainininko Donato Montvydo ir smuikininko Martyno Švėgždos von Bekkerio repeticijų laiką - jos buvo numatytos tuo pačiu metu, o administratorė dar neleido surengti papildomo koncerto.

Vėliau V. Rekašius neneigė, jog apstumdė Ž. Kažį, kuriam neįtiko jo žmonos atliekamas darbas. Maža to, išpuolis įvyko atlikėjo Donato Montvydo ir muzikos prodiuserio Martyno Tylos akivaizdoje.

Už mojavimą kumščiais balandžio pabaigoje Palangos apylinkės teismas privataus kaltinimo tvarka V. Rekašių pripažino kaltu dėl smurtavimo ir nubaudė jį laisvės apribojimu keturiems mėnesiams - įpareigojo laiką nuo 22 val. iki 6 val. ryto leisti namuose. Taip pat Ž. Kažiui buvo priteisti 700 eurų neturtinės žalos, 1 000 eurų teisminių išlaidų ir dar keliasdešimt eurų turtinei žalai atlyginti.

V. Rekašius nesutiko su tokiu verdiktu ir bandė jį skųsti Klaipėdos apygardos teismui, tačiau vakar teisėjų kolegija konstatavo, jog jokių netikslumų palangiškių nuosprendyje nėra, ir skundas buvo atmestas. Maža to, V. Rekašius Ž. Kažiui papildomai dar turės sumokėti 200 eurų teisminių išlaidų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder