Mušeikos apeliacijos netenkino

Mušeikos apeliacijos netenkino

Prieš trejus metus po Klaipėdoje įvykusio SEL koncerto su kompanija muštynes sukėlęs ir vieno iš organizatorių Gario Serbulio automobilį apgadinęs Edmundas Tamošauskas išgirdo dar vieną nepalankų verdiktą - Klaipėdos apygardos teismas atmetė jo apeliaciją.

Per incidentą, kurį užfiksavo vaizdo registratorius, nukentėjo ne tik G. Serbulis, bet ir dvi merginos. Trijulei teisme pavyko įrodyti grupelės kaltę. Ji bendrai siekė prisiteisti apie 20 tūkst. eurų.

Klaipėdos apylinkės teismas E. Tamošauską, Gintarę Ruginytę, Nataliją Ščerbakovą, Gražvydą Martinkų, Paulių Ruginį ir Jurindą Žukaitę pripažino kaltais. Ketvertukui teismas skyrė pusantrų metų lygtinę laisvės atėmimo bausmę. Jie įpareigoti būti namuose nuo 22 val iki 6 val., dirbti ar užsirašyti darbo biržoje, nevartoti alkoholio.

Užsienyje gyvenantys kaltinamieji laisvės apribojimo bausmės išvengė, tačiau jie buvo įpareigoti sumokėti nukentėjusiesiems nuo 1 506 iki 1 883 eurų. Teismas taip pat nusprendė, kad visi kaltinamieji G. Serbuliui turi atlyginti turtinę (5 461 Eur) ir neturtinę (1 200) žalą. Nukentėjusios merginos prisiteisė po 500 eurų.

E. Tamošauskas neneigė, kad padarė viešosios tvarkos pažeidimą, du kartus mesdamas plastikinį butelį į automobilį. Tačiau jis nepripažino padaręs nusikaltimo, todėl teismo sprendimą skundė aukštesnės instancijos teismui. Kaltinamasis siekė, kad laisvės apribojimo bausmė būtų pakeista bauda, tačiau jo prašymas buvo atmestas.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad byla buvo nagrinėjama trejus metus. Ji užsitęsė, nes per šį laikotarpį įtariamieji vengė dalyvauti posėdžiuose. Keitėsi ir bylą nagrinėjęs teisėjas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder