Motinai galvą nupjovusį šizofreniką gydys psichiatrai

Motinai galvą nupjovusį šizofreniką gydys psichiatrai

Antradienį Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis jaunam uostamiesčio gyventojui Aidui Paulavičiui, kuris įvykdė itin kraupų nusikaltimą - nužudė savo motiną ir nupjovė jai galvą.

Taip jis pasielgė prieš metus - negyvos 48 metų klaipėdietės kūnas bute Naujakiemio gatvėje aptiktas 2011 metų gruodžio 16-ąją. Netrukus buvo nustatytas ir pagrindinis įtariamasis - 1984 m. gimęs jos sūnus A. Paulavičius, paskelbta tarptautinė jo paieška, po savaitės klaipėdietis sulaikytas Berlyne, o šių metų vasarį pargabentas į Klaipėdą ir suimtas trims mėnesiams. Kaltintojai iš karto pareiškė, kad vyras gali turėti rimtų psichikos sutrikimų.

Tai bylos nagrinėjimo metu pasitvirtino - ekspertai nustatė, jog A. Paulauskas nuskaltimo padarymo metu ir šiuo metu serga lėtiniu psichikos sutrikimu – paranoidine šizofrenija ir negali suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti, todėl teisėjų kolegija konstatavo, kad vyras yra ypač pavojingas visuomenei, negali dalyvauti teismo procese, jam reikalingas gydymas griežto stebėjimo sąlygomis.

Todėl realios laisvės atėmimo bausmės klaipėdietis išvengė - jam skirtas stacionarinis stebėjimas griežto stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos įstaigoje – Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje.

Įprastai už tokius nusikaltimus baudžiama iki gyvos galvos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder