Moterį nužudyti grasinęs vyras sulaukė atpildo

Moterį nužudyti grasinęs vyras sulaukė atpildo

„Jis turi būti nuteistas, kad suvoktų, jog elgėsi apgailėtinai. Pinigai jam nėra problema, tad skirtos baudos net nepajustų – sumokėtų ir pamirštų“, – kalbėjo sugyventinio smurtą kentusi klaipėdietė.

Už gyvenimo draugės terorizavimą grasinant nužudyti ir nežymų sveikatos sutrikdymą 35 metų vyrui paskirta vienų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant vieniems metams.

Klaipėdos apylinkės teisme aukštojo mokslo diplomą turintis vyras pripažino kaltę, atsiprašė buvusios gyvenimo draugės ir gailėjosi dėl savo poelgių. Baudžiamoji byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, todėl bausmė sumažėjo.

Nuteistasis devynis mėnesius turės dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Girtas pasikeisdavo

„Kartu gyvenome aštuonerius metus. Abiejų pirmosios santuokos buvo pasibaigusios skyrybomis. Manau, jis smurtaudavo ir gyvendamas su pirmąja žmona. Kai pirmą kartą atėjau į jų buvusius namus, mačiau išdaužtas duris. Tuomet stojau jo pusėn, tikėjau, kad buvo išprovokuotas.

Tačiau greitai ir pati pajutau, kad gyventi su šiuo žmogumi neįmanoma.

Jam geriausia būdavo namuose, nenorėjo niekur eiti. Sakydavo: esu šeimos žmogus ir turiu būti namuose.

Jis nenorėjo, kad rengtume vaikams šventes – krikštynas arba gimtadienius. Kartais dėl darbo tekdavo važiuoti į mokymus. Pasakydavau, kad važiuoju ten, ir kur nors surengdavau vaikams gimtadienį ar kitą šventę.

Mano dukros iš pirmosios santuokos jis nemylėjo.

Visą laiką girdėdavau tik kaltinimus, kad viską darau ne taip, namuose nuolat tvyrojo įtampa. Bijodavau savaitgalių, nes išgėręs pradėdavo elgtis keistai, kabinėdavosi dėl įvairių smulkmenų. Po jo ilgų kalbų patikėdavau savo kalte. Ilgą laiką stengiausi gyventi pagal jį – kaip pasakydavo, taip ir būdavo.

Bet tiesiog pradėjo trūkti oro. Mėgstu teatrą, kviesdavau jį eiti kartu – atsisakydavo.

Tuomet eidavau su drauge. O vyrui sakydavau, kad esu darbe, arba sugalvodavau kitokią rimtą priežastį“, – pasakojo moteris.

Greitai sulaukė ir smūgių

Pirmas jau ne tiktai psichologinio, bet ir fizinio smurto protrūkis prasiveržė 2016 metų rugsėjį.

Moteris iš spektaklio grįžo valanda vėliau, negu tikėjosi. Vos tik įkėlus koją į namus prasidėjo įpykusio vyro išvedžiojimai.

Jis pradėjo stumdyti mylimąją, atėmė jos telefoną, raktus ir užrakino duris, gurkšnojo alkoholį ir plūdosi necenzūriniais žodžiais.

Moteriai liepė sėdėti virtuvėje ir klausytis jo monologo. Jei tik ji atsistodavo, įremdavo ilgą peilį jai į kaklą arba krūtinę. Gindamasi moteris netyčia perbrėžė jam veidą.

„Jis išrėžė, kad jokia boba prieš jį rankos nekels, ir mane smarkiai sumušė – po smūgių į veidą išniro žandikaulis, visas kūnas buvo nusėtas mėlynėmis.

Galbūt jis manė, kad turiu kokį meilužį, bet tokioms mintims niekada nebuvo jokio pagrindo. Apie tai jis nė žodžio nepasakė ir teisme.

Po vyro pykčio priepuolių susitaikydavome, jis atsiprašinėdavo, bet netrukus vėl atsitikdavo tas pats“, – liejo nuoskaudą klaipėdietė.

Vyras ne kartą grasino jai išpjauti ar išdurti akį, siūlydamas pačiai pasirinkti – kurią, gąsdino, kad papjaus, nusmeigs, pakas miške.

Prasidėjo pavydo priepuoliai

Keletą metų kentusi psichologinį ir fizinį smurtą pernai rudenį moteris ryžosi viską baigti ir kreiptis į policiją.

Viskas nutiko per profesinę šventę. Šiek tiek pabuvusi su bendradarbiais moteris parskubėjo namo.

Tuomet vienas kolegų parašė žinutę ir paklausė, kodėl ji taip greitai išėjo – visi dar kartu.

Kaip visada telefoną atėmęs vyras perskaitė žinutę – ir prasidėjo pavydo priepuolis.

Paskambinęs žinutės autoriui vyras jį baisiausiai išplūdo.

Moteris buvo iš anksto apgalvojusi, kaip galėtų su kolektyvu pasibūti per šventę. Ji vyrui pasakė, kad eis į Moterų krizių centrą, – gyvenimo draugas žinojo, jog ji ten lankosi kas savaitę dėl psichologinių problemų.

Grįžusi valanda vėliau ji nebegalėjo, o gal ir nebenorėjo apsimetinėti, ir pasakė, kad buvo kartu su bendradarbiais.

Be ilgų piktų kaltinamųjų kalbų, tuomet ji išgirdo ir grasinimų, jog netyčia ant galvos nukris plyta, ir niekas nesuvoks, kaip čia atsitiko tokia nelaimė.

Kankindavo kelias valandas

„Lyg ir nieko labai baisaus tąkart neįvyko, bet išsigandau ir atgavusi telefoną iškviečiau policiją. Su vaikais išėjome gyventi atskirai. Po to karto bendraujame tik dėl sūnaus. Manau, kad jis jaučiasi kaltas: gal teisme pasiklausęs mano pasakojimo pažvelgė į save kritiškiau.

Vėliau jis rankos prieš mane nebekėlė. Ilgai bandžiau jam paaiškinti, kad ir žodis gali labai smarkiai sužeisti, bet jis nesuvokdavo. Tiesa, kalbėdavomės mažai. Jis norėdavo bendrauti tiktai išgėręs, bet tokios kalbos niekur neveda“, – įsitikinusi klaipėdietė.

Ji niekada nepamirš, kad kartais psichologinio smurto seansai namuose trukdavo net po penkias valandas.

Kai neberasdavo prie ko prikibti, vyras paimdavo moters telefoną ir liepdavo aiškinti, kieno numeriai ten įrašyti, kas skambino. Po tokių patikrų daugelio numerių nebelikdavo – vyras ištrindavo net giminaičių telefonus.

Teisme liudijo ir podukra

Smurto proveržių metu namuose būdavo ir moters dukra iš pirmosios santuokos. Paauglė teisme pasakojo apie patirtus išgyvenimus.

Jai buvo baisu, kai patėvis grasindavo motiną nužudyti, vadindavo ją paleistuve ir kekše.

Mergaitė nepamirš motinos pralietų ašarų, vaizdų, kai jis motiną bandė pasmaugti, – bent jai taip atrodė.

Civilinio ieškinio dėl neturtinės žalos moteris nepateikė.

Jos buvęs sugyventinis teigė mylintis sūnų ir norintis juo rūpintis, todėl stengsis pasikeisti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder