Mokyklos gatvėje girtas BMW vairuotojas sukėlė avariją

Mokyklos gatvėje girtas BMW vairuotojas sukėlė avariją

Šeštadienį, apie 7.30 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad ant vadinamo Mokyklos gatvės viaduko susidūrė du automobiliai. Yra sužeistų žmonių.

Automobilio „BMW – 525“ vairuotojas pakilimu nuo Liepų gatvės ant viaduko užvažiavo dideliu greičiu. Mašiną sumėtė, ji šonu išslydo į priešingą eismo pusę ir trenkėsi į stoties link važiavusį automobilį „Nissan Almera“.

Automobiliu BMW važiavo trys jaunuoliai. Du jaunuoliai savo galvomis išdaužė šoninius mašinos salono stiklus ir buvo išvežti į ligoninę. Vienas iš jų, Valentinas, netgi buvo netekęs sąmonės. Kol jis buvo be jos, beveik sveikas likęs BMW ekipažo narys 18- metis Deividas aiškino, kad vairavo būtent Valentinas. Atsipeikėjęs Valentinas purtė galvą, kad vairavo tikrai ne jis.

Ir kiti incidento dalyviai manė, kad vis dėl to Deividas vairavo BMW. Jis vairuotojo pažymėjimo niekada neturėjo, jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.85 prom. alkoholio. Jaunuolis negalėjo paaiškinti, kodėl jam skauda ne galvą, o krūtinę, kuri galėjo būti sužalota nuo smūgio į vairą.

Jaunuoliai važiavo namo po linksmybių naktiniame klube.

Krūtinė sužalota ir jūreiviui Vytautui V., gim. 1958 m. Automobilio „Nissan Almera“ vairuotojas taip pat išvežtas į ligoninę.

Įvykio aplinkybes ir kas vairavo automobilį BMW nustatys tyrimas pradėtas Klaipėdos kelių policijos tarnyboje.

Apie pietus paaiškėjo, kad teks pradėti ikiteisminį tyrimą, nes iš ligoninės atskriejo pranešimas, jog automobilio „Nissan Almera“ vairuotojui sulaužytas krūtinkaulis.

Susimylėjo ir Deividas Sadovskis. Jis prisipažino vairavęs mašiną ir sukėlęs avariją.

Jaunuolis puikiai žinomas uostamiesčio teisėsaugininkams. Jis su sėbrais apiplėšė vieną kredito uniją Klaipėdoje (vagys išnešė 73 tūkst. litų ir 5,5 tūkst. eurų). Išaiškinus nusikaltimą, paaiškėjo, kad jaunieji Klaipėdos banditai, kuriems vadovavo D. Sadovskis (pats neigia vadovavimą gaujai), buvo suplanavę daug kraupesnių nusikaltimų. Jie ketino apiplėšti kredito uniją Telšiuose. Klaipėdos rajono miškuose aukoms buvo iškastos duobės. Banditų automobilyje rasti kastuvai, virvės, elektrošokas, kaukės, šaunamieji ginklai. Policija įtariamuosius sulaikė prie duobės, kurioje ketino užkasti aukas.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį gauja nuteista. Vieni sėdo, kiti gavo lygtines bausmes. D. Sadovskis nuteistas pusšeštų metų laisvės atėmimo bausme.

Paklaustas, kodėl jis dar ne kalėjime, atsakė, kad jis dėl savo veiklos laukia apeliacinio teismo sprendimo.

Bandito kelią Deividas pradėjo apiplėšdamas savo močiutę. Pagrobė iš jos banko kortelę ir iš sąskaitos per tris kartus nuėmė 6000 litų.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį 18 -os metų sulaukęs jaunuolis jau buvo nuteistas už pasikėsinimą apiplėšti žmogų ir pagrobti iš jo automobilį. Gavo dvejų metų lygtinę bausmė.

Paaiškinus, kad ir už šios dienos avariją jis tampa ikiteisminio tyrimo dalyviu, atsakė, kad jam ikiteisminiai tyrimai ne naujiena.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder