Mįslingos tragedijos viešbutyje - su orgijų šešėliu

Mįslingos tragedijos viešbutyje - su orgijų šešėliu

„Viešbučio darbuotojas man daug papasakojo. Tai galėjo būti tas pats jaunuolis, kuris vėliau rastas negyvas“, – ištarė Klaipėdoje mįslingai žuvusios manekenės Dovilės Didžiūnaitytės motina. „Lietuvos rytas“ aiškinosi, ar šios tragedijos susijusios.

Šios dvi moterys niekada nebuvo susitikusios, bet viena apie kitos šeimą nemažai mąstė. Jos pirmąkart pasikalbėjo ir viena kitą paguodė tik šią savaitę, praėjus beveik metams po netekčių, sunkia našta paženklinusių jų abiejų gyvenimus.

Abi tragedijos įvyko panašiu metu uostamiestyje, tame pačiame Klaipėdos viešbutyje. Po to jo darbuotojams prireikė psichologų pagalbos. O daugybei žmonių, kuriuos taip pat sukrėtė tos nelaimės, iki šiol nerimą kelia klausimas, ar jos buvo susijusios.

Apie tai nemažai mąstė ir Norvegijoje gyvenanti 42 metų emigrantė Daiva, kurios širdį slegia dukters D.Didžiūnaitytės netektis. 22 metų manekenė praėjusių metų lapkričio 20-ąją iškrito iš Klaipėdos viešbučio 14-ojo aukšto balkono. Po jos žūties praėjus vos dešimčiai dienų įvyko kita nelaimė – buvo rastas negyvas viešbučio darbuotojas.

Aiškėja vis naujų šiurpių manekenės žūties detalių, bet neatsakytų klausimų tebėra nemažai. Gedinti motina norėtų žinoti, ar ir anksčiau tame viešbutyje vyko orgijos, kaip jos dukra žuvo, iš kur buvo tiekiami narkotikai.

Vienas iš Daivą kankinančių klausimų, kurio ji iki šiol nedrįso garsiai ištarti, – ar vėliau žuvęs vaikinas buvo tas pats, kuris prieš tai su ja atvirai bendravo viešbutyje?

Galbūt atsakymą žino kita sielvartaujanti moteris – vilnietė Janina, kuri tada prarado 27 metų anūką Darių, dirbusį tame viešbutyje? Daiva prieš Vėlines ryžosi šiai moteriai paskambinti ir pasikalbėti apie tai, kas slegia širdį.

„Kai grįšiu į Lietuvą, būtinai aplankysiu Dariaus kapą“, – po pokalbio pažadėjo D.Didžiūnaitytės motina.

Ne viskas patiko darbe

Vos prieš pusmetį Darius buvo grįžęs iš Škotijos, kur dirbo sostinės Edinburgo viešbutyje administratoriumi.

Lietuvoje jis buvo studijavęs anglų kalbą, pagal studentų mainų programą mokėsi ir Lenkijoje. Jaunuolis mokėjo kelias užsienio kalbas. Jis buvo sportiškas, lankęs bokso treniruotes. Sugrįžusį emigrantą traukė jūra, todėl jis įsidarbino uostamiestyje.

Darius buvo Klaipėdos viešbučio registratūros darbuotojas, jam teko portjė (durininko) pareigos. Jis bendraudavo su į viešbutį atvykusiais svečiais, rūpindavosi ir jų automobilių vietomis stovėjimo aikštelėje.

Kartais jis nuskubėdavo aukštyn – jeigu koks nors svečias užsidegdavo koridoriuje cigaretę ir nuo dūmų užkaukdavo signalizacija.

„Tai buvo tvarkingas, pareigingas, nuoširdus darbuotojas, visada šypsodavosi. Todėl kai įvyko tragedija, visiems buvo šokas“, – „Lietuvos rytui“ teigė viešbučių tinklo „Amberton“ generalinis direktorius Tadas Matjošaitis.

Pašnekovas neprisiminė, ar tą dieną, kai žuvo D.Didžiūnaitytė, viešbutyje dirbo Darius: „Tuo metu, kiek žinau, dirbo kitas. Bet vakare keitėsi pamainos ir po to galėjo būti jo pamaina.“

Prodiuseris – dažnas svečias

Nauja darbovietė buvusiam emigrantui iš pradžių patiko, o paprašytas jis neatsisakydavo pavaduoti ir kolegų. Tačiau po kurio laiko Darius ėmė viešbutyje pastebėti tai, kas badė akis. Jis artimiesiems prasitarė, kad ten vyksta orgijos.

Viešbutyje Darius dirbo ir tuo metu, kai jame daugiau kaip savaitę gyveno D.Didžiūnaitytė, atvykusi po Vilniuje vykusio dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo.

Tame aukšte esantį kambarį, kuriame apsistojo manekenė, buvo išsinuomojęs 36 metų klaipėdietis prodiuseris Ričardas Pinikas. Būtent jis merginą atsivežė į uostamiestį. Dovilė į Klaipėdą išvyko be pinigų ir banko kortelių.

Dar Vilniuje, manekenės bute, jos draugė R.Piniko rankose pamatė buteliuką. Ji žurnalistei teigė, kad tai buvo „oksikas“ – gama hidroksibutiratas, dar vadinamas prievartavimo narkotiku.

Prodiuseris R.Pinikas Klaipėdos viešbutyje buvo gerai pažįstamas, neretai ten matomas. Vienas iš tą viešbutį valdančios įmonės buvusių vadovų – prodiuserio bičiulis.

„Dabartiniai vadovai su R.Piniku neturi jokių ryšių. Mes R.Piniko į viešbutį po to įvykio neįleidžiame. Jis gali įeiti, bet negali gyventi, nes yra nepageidaujamas“, – paaiškino T.Matjošaitis.

Pasirodo, iki tol R.Pinikas ten apsistodavo neretai, o viešbučio darbuotojai sulaukdavo ir svečių nusiskundimų dėl triukšmo jo kambaryje. Būdavo, kad apsaugos darbuotojams tekdavo raminti R.Piniką ir jo svečius, iškelti juos kitur.

„Klaipėdos viešbutis yra didelis. Dalis patalpų nuomojamos tretiesiems asmenims. R.Pinikas seniau čia nuomojosi salę. Jis liko skolingas už nuomą, esame padavę jį į teismą“, – tvirtino tinklo „Amberton“ generalinis direktorius.

Rašė, kad turi blondinę

Tomis dienomis manekenė ir prodiuseris buvo kartu pastebėti ir šalia esančiuose naktiniuose klubuose. Nors R.Pinikas „Lietuvos rytui“ teigė, kad manekenei su juo buvo gera, atsirado liudininkų, kurie tai neigė.

Lifte ją sutikęs viešbučio svečias pastebėjo, kad mergina sunkiai orientavosi. Ji paklausė, kur yra apsistojusi.

Lemtingąją lapkričio 20-ąją kambaryje su D.Didžiūnaityte atsidūrė ir dar vienas vyras – medikas rezidentas Aivaras Miltenis, draugų vadinamas Daktaru. Žurnalistai ne kartą bandė jį pakalbinti, tačiau medikas vengia viešumos.

R.Pinikas viešai aiškino, kad A.Miltenis buvo pakviestas išblaivinti manekenės – statyti lašelinės. Iš tiesų tą dieną A.Miltenis buvo užsiėmęs kuo kitu. Jis su manekene buvo nuėjęs į kavinę „Sushi Stars“ nusipirkti alkoholio.

Kad užmačios buvo kitos, liudija ir R.Piniko siųsta žinutė.

Jis A.Miltenį pakvietė į viešbutį parašęs: „Turiu blondinę. Atvaryk.“ Prieš tai pats prodiuseris su manekene linksminosi ir turėjo intymių santykių.

Kokios tai buvo linksmybės, išdavė D.Didžiūnaitytės pokalbis su drauge lapkričio 13-ąją. Manekenė paskambinusi pasiguodė, kad R.Pinikas neleidžia jai miegoti. Dar ji pasakė, kad tik dabar atsipeikėjo, neturi nei jėgų, nei pinigų, kad R.Pinikas perka alkoholį, o kai jis grįš, ji nebegalės kalbėti.

Po poros dienų į Italiją agentui Massimo Parisi manekenė nusiuntė nuotrauką, kurioje buvo matyti jos kojos, nusėtos mėlynėmis. Lietuvė italui pasiguodė nesuvokianti, kas su ja vyksta.

Rado prievartavimo narkotiko

Lapkričio 20-ąją A.Miltenis į viešbutį atvyko 14 val. 21 min. Po dviejų minučių R.Pinikas išėjo iš kambario. Tačiau viešbučio darbuotojai matė jį dar ne kartą. Prodiuseris grįžo 14 val. 28 min.

Po 20 sekundžių R.Pinikas išėjo ir grįžo 14 val. 45 min. Nepraėjus nė dviem minutėms jis išėjo ir jau grįžo 16 val. 24 min. Šįkart kambaryje prodiuseris užtruko šešias minutes. Po to jis buvo grįžęs dar kelis kartus.

„Aš buvau grįžęs du kartus. Supratot? Ten vyko dūzgės“, – „Lietuvos ryto“ žurnalistei po tragedijos bandė įteigti R.Pinikas.

Ko R.Pinikas dažnai grįždavo į kambarį, kuriame buvo palikęs manekenę su A.Milteniu? Galbūt D.Didžiūnaitytė nesutiko intymiai bendrauti su dar vienu vyru, o R.Pinikas atnešdavo narkotikų?

Teismo medicinos ekspertai žuvusiosios kraujyje rado kokaino ir „oksiko“.

Lemtingąją dieną „oksiko“ buvo įlašinta į dvi taures, o vandens įpilta tik į vieną.

Kai R.Pinikas grįžo 18 val. 56 minutės, A.Miltenis su manekene buvo lovoje. Teismo medicinos ekspertai žuvusiosios kūne rado jo DNR. Apie tai, kad matė manekenę ir mediką miegamajame, iš pradžių kalbėjo ir R.Pinikas, nors vėliau šią aplinkybę ėmė neigti.

Praėjus kelioms minutėms prodiuseris pakėlė balsą. Bet tai vargu ar buvo pavydo scena, mat R.Pinikas ne kartą sakė, kad rimtų santykių su Dovile neplanavo, norėjo kuo greičiau susigrąžinti šeimą.

Prieš manekenę buvo panaudotas psichologinis ir fizinis smurtas, ji buvo stumdoma. Galbūt tada ji atsitokėjo ir suprato, kas įvyko?

D.Didžiūnaitytė išėjo į viešbučio koridorių svirduliuodama, turbūt verkdama. Ji pasuko balkono link. Netrukus mergina grįžo pasiimti striukės. Eidama koridoriumi ji rankoje laikė telefoną „iPhone 7 Plus“. Telefono ekranas švietė – turbūt manekenė ketino kam nors skambinti, prašyti pagalbos.

Kai paskui D.Didžiūnaitytę į balkoną nuėjo R.Pinikas, koridoriuje nuskambėjo vyriškas balsas: „Ateik čia, na... Kur tu eini, bl... ?“

Patyrė prodiuserio spaudimą

D.Didžiūnaitytei mįslingai iškritus iš viešbučio balkono abu su ja buvę vyrai suskubo tvarkyti kambario, valyti stalo, plauti stiklinių.

Po to A.Miltenis pasipustė padus ir išsinešė ryšulį, panašų į susuktą paklodę. O R.Pinikas nusileidęs žemyn bandė paimti prie pat merginos kūno gulėjusį telefoną, tačiau tam sutrukdė liudytojas, iškvietęs pagalbą.

Tą patį vakarą vienoje iš Klaipėdos kavinių svečiai girdėjo, kaip vyras, panašus į A.Miltenį, draugams pasakė: „Jis ją stopudovai išmetė.“

Vėliau A.Miltenis skundėsi patyręs R.Piniko spaudimą, esą prodiuseris ne kartą buvo pas jį atvykęs ir nurodęs, ką reikia kalbėti pareigūnams apie lemtingąjį vakarą. A.Miltenis kalbėjo sulaukęs grasinimų, paskui jį važinėjo visureigis.

Palydėjo ir į balkoną

Praėjus trims dienoms po D.Didžiūnaitytės žūties jos artimieji nuvyko į policijos komisariatą, o vakare – į viešbutį. Jie norėjo pasikalbėti su darbuotojais, pamatyti balkoną, iš kurio iškrito manekenė. Šiuo metu balkonai, šalia kurių yra avariniai išėjimai su laiptais, jau rakinami.

Žuvusiosios motina Daiva atsivežė žvakių – ketino uždegti toje vietoje, kur užgeso dukters gyvybė.

Su Daiva trumpai pakalbėjo tuometinė viešbučio direktorė, kuri vėliau išėjo iš darbo.

Kiti darbuotojai Daivos vengė.

„Visi, kurių klausinėjau apie nelaimę, nuo manęs bėgo. Ten buvo nenormali atmosfera. Aš atsisėdau viešbučio vestibiulyje ir verkiau.

Tada priėjo vestibiulyje dirbęs jaunuolis ir tyliai man pasakė: „Aš eisiu pirmas, o jūs atsilikusi ateikite iš paskos.“ Jis nenorėjo, kad kiti pamatytų. Jaunuolis palydėjo mane į koridorių, į 14-ą aukštą. Jis man parodė balkoną, iš kurio iškrito Dovilė.

Klausiau jaunuolio vardo, bet jis nenorėjo sakyti. Tuo metu aš nesusimąsčiau, kad tai gali būti labai svarbu. Bet dabar, kai viską apmąsčiau, tikrai negaliu atmesti, kad tai galėjo būti tas pats darbuotojas Darius.

Jis buvo apie 30 metų. Buvau šoko būsenos, verkiau, tad išvaizdos gerai neįsidėmėjau. Bet man atmintyje išliko to pokalbio esmė. Jis man pasakė, kad ten nuolat vyko „bardakai“, o viešbučio vadovybė su tuo taikstėsi. Jis paaiškino, kad tiesos aš čia nesužinosiu, nes darbuotojams griežtai uždrausta apie tai kalbėti.

Dar jis pasakė, kad su tuo, kas įvyko, susiję labai blogi žmonės. Esą kiti viešbučio darbuotojai man galėtų daug papasakoti, bet niekas kitas su manimi apie tai nekalbės“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo Daiva.

Norėjo išeiti iš darbo

Praėjus dešimčiai dienų po D.Didžiūnaitytės žūties ant vieno iš viešbučio pastatų stogo buvo rastas darbuotojo Dariaus tarnybinis telefonas ir raktai. Jaunuolio laikrodis, kritęs iš didelio aukščio, iki šiol skaičiuoja laiką.

„Netikiu, kad anūkas pats nušoko. Prieš tai jis sakė, kad nori išeiti iš to darbo, kad ten vyksta orgijos. Jis svarstė dirbti gal Vilniuje, gal Šveicarijoje, – teigė Janina ir pridūrė, kad visų atsakymų nežino. – Niekas man nepaaiškino, kodėl tai įvyko. Mano sūnus, Dariaus dėdė, buvo nuvažiavęs, bandė aiškintis, bet darbuotojai tylėjo kaip žuvys. Mes bijome aiškintis.“

Artimiesiems buvo pasakyta, kad lapkričio 30-osios naktį vaizdo kameros užfiksavo, kaip viename iš viešbučio korpusų Darius pakilo iki 8-ojo aukšto.

Viešbučio vadovai žurnalistei paaiškino, kad yra filmuojamos bendrojo naudojimo patalpos, kur būna dideli žmonių srautai. O tame pastate, 9-ajame ir 10-ajame aukštuose, yra įrengta po vienus apartamentus, ten nėra bendro koridoriaus. Vaizdo kameros yra 12-ajame aukšte, restorane. Tarnybiniai įėjimai nefilmuojami.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje ikiteisminis tyrimas dėl viešbučio darbuotojo mirties buvo nutrauktas šių metų vasario 22-ąją. Esą jo nuomotame bute rastas atsisveikinimo raštelis.

„Nieko apie tai nežinojau. Tada kodėl tik neseniai atidavė jo kompiuterį?“ – stebėjosi Dariaus močiutė.

Voliojosi ant grindų

Apie tai, kad tame viešbutyje vykdavo orgijos su narkotikais, žurnalistei pasakojo manekenė Jolita (vardas pakeistas. – Aut.).

„Buvau tame viešbutyje, taip pat 14-ajame aukšte, tik anksčiau nei Dovilė. Ričardą pažinojau kelerius metus. Jis su manimi buvo globėjiškas, rodė dėmesį. Jis girdavosi pažintimis, kiek daug visko gali. Mačiau ir jo draugą Aivarą.

Į viešbutį buvo atėjęs ir kitas jo draugas medikas.

Ričardas man pasiūlė „oksiko“, pats jį vartojo.

Po to jis krito kaip guminis, voliojosi ant grindų. Man nuo „oksiko“ suglebo raumenys.

Tame viešbutyje ne kartą vyko orgijos su narkotikais, tarp jų ir kokainu. Kad nereikėtų mokėti prostitutėms, buvo ieškoma gražių merginų, joms duodama narkotikų ir jos išnaudojamos“, – pasakojo manekenė.

Jolita teigė, kad „oksikas“ gali būti labai pavojingas, jei jo žmogus perdozuos. Tada ima miegas, žmogus gali panirti į komą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder