Mįslingai žuvusios manekenės dėdė atskleidė daugiau detalių

Mįslingai žuvusios manekenės dėdė atskleidė daugiau detalių

Lapkričio pabaigoje Lietuvą sukrėtusi šiurpi manekenės mirtis vis dar apgaubta paslapties šydu. 22-ejų Dovilė Didžiūnaitytė 2017 m. lapkričio 20 d. Klaipėdoje nežinomomis aplinkybėmis iškrito iš 14 viešbučio „Amberton“ aukšto balkono. Kaip manoma, tuo metu žymi manekenė buvo apsvaigusi nuo narkotinių medžiagų.

Prieš kiek laiko D. Didžiūnaitytės dėdė Arūnas Pakulevičius laidoje „Svarbios detalės“ prisipažino nemanantis, kad dukterėčios mirtis buvo tik atsitiktinumas, o vakar pasirodžiusioje laidoje „Valanda su Rūta“ jis atskleidė dar daugiau.

„Labai sunku kalbėti apie šią istoriją ir vis prie to grįžti, bet tai būtina dėl kitų žmonių. Pirmiausia, iš to balkono pats žmogus iškristi negali, nes jis yra labai aukštas. O norėdamas pats išlipti, tu turi turėti jėgų. Todėl išlipti tau turi arba padėti, arba tave tiesiog turi išmesti“, – laidos pradžioje kalbėjo A. Pakulevičius.

Modelio dėdė pasakojo, kad viešėdama Klaipėdoje Dovilė tapo neatpažįstama: „Per tas 10 dienų, kada Dovilė buvo Klaipėdoje, ji labai pasikeitė – mes turime fotografiją iš to sekmdienio prieš jos žūtį. Ji pasidarė nepanaši į žmogų. Ką reikia per tas 10 dienų padaryti su žmogumi, kad jis taptų pajuodusiais paakiais, atrodytų išvargęs, nemiegojęs ir visiškai į save nepanašus?“

Pasak žurnalistės Rasos Karmazaitės, artima Dovilės draugė Akvilina pasakojo, kad jos kartu važiavo į vakarėlį po Juozo Statkevičiaus šou, kartu linksminosi, o tada šalia merginos atsirado prodiuseris Ričardas Pinikas, kuris rodė jai ypatingą dėmesį.

Anot žurnalistės, teigiama, jog ne viena mergina prodiuserio rankose matė „oksiką“ – specialų narkotiką. Anksčiau R. Piniko vakarėliuose buvusios merginos atskleidė, kad ir pats prodiuseris galimai šį narkotiką vartojo. Lankydamasi Klaipėdoje Dovilė savo draugėms rašė, jog jai darosi baisu, nes Ričardas ima elgtis labai keistai.

„Jis tą viešbučio numerį nuomuojasi jau kurį laiką. Ten vyksta vakarėliai, ir Dovilė tikrai nebuvo pirma“, – kalbėjo merginos dėdė.

Į spėjimą, kad Dovilė į Klaipėdą su prodiuseriu išvažiavo savo noru, merginos dėdė žiūri priešiškai. Jo teigimu, ji jau tada buvo apsvaiginta. „Šeštadienio ryte ji nesiorientuodama buvo išvežta į Klaipėdą, nes ji išvažiavo be nieko – be pinigų, be drabužių – taip, kaip stovi po vakarėlio“, – sakė jis.

Laidoje priminta, kad nuo narkotinės medžiagos „oksiko“, kurio buvo rasta Dovilės kraujyje, suglemba kūno raumenys, būtent todėl jis dažnai vadinamas prievartavimo narkotiku.

A. Pakulevičius laidoje parodė ir nuotrauką, kurioje matosi mėlynėmis nusėtos Dovilės kojos. Pasirodo, jog prieš mirtį mergina savo agentui Milane išsiuntė šią nuotrauką rašydama, jog nežino, kas su ja darosi, todėl jai reikia pagalbos.

Laidoje dalyvavęs verslininkas Tomas Ambrazas patvirtino, kad tokios mėlynės tik dar kartą įrodo, jog prieš merginą galimai buvo naudojama prievarta.

Tai, kad Dovilė visiškai nesiorientavo laike, patvirtino ir vienas tuo pačiu metu tame pačiame viešbutyje buvęs vyras. „Dovilė jo klausinėjo, kur ji yra, klausė, gal jis žino, koks jos numeris. Lygiai tokią pačią ją matė ir Palangos degalinėje“, – kalbėjo A. Pakulevičius.

Jis taip pat neslėpė kaltinantis teisėsaugą ir policiją, jog nebuvo imtasi visų reikiamų veiksmų, mat jie nė nesvarstė, jog tai galėtų būti žmogžudystė: „Dovilės tėvams prokurorai pasakė, kad nėra jokios priežasties kelti baudžiamąją bylą todėl, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas.“

Modelio dėdė įsitikinęs, kad Dovilę prievartavo ir tai darė net ne vienas žmogus. „Ilgą laiką Dovilė buvo ten tokios būsenos, kai ja buvo galima naudotis. Iš gandų dar žinome, kad Pinikas skambinėjo savo draugams sakydamas: „Atvažiuokite, turiu blondinę“, – sakė jis.

Laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė priminė, jog prodiuseris tikina esąs dėl nieko nekaltas ir tariamai parašė laišką Dovilės mamai. Tačiau jos dėdė patikino, kad laiško niekas taip ir negavo. „Aš skambinau prieš laidą Dovilės mamai ir ji mane patikino, kad su ja susisiekta nebuvo. Vienintelis dalykas, ką jis padarė, tai pakvietė „Facebook“ į draugus“, – pasakojo vyras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder