Ministras: mažiausiai uždirbančių kalėjimų prižiūrėtojų algos kitąmet didės

Ministras: mažiausiai uždirbančių kalėjimų prižiūrėtojų algos kitąmet didės

Šiandien teisingumo ministras Juozas Bernatonis, susitikęs su Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininku Tomu Vaitkunsku ir šių profsąjungų tarybos nariu Vytautu Baku, aptarė Kalėjimų departamento pareigūnų darbo sąlygas, socialines garantijas ir kitus abiem pusėms aktualius klausimus.

„Šį mėnesį pasirašyta sutartis tarp Kalėjimų departamento ir profesinių sąjungų parodė, kad visas abiem pusėms aktualias problemas galima geranoriškai išspręsti. Tikiuosi, kad Kalėjimų departamento administracijos ir profesinių sąjungų tolesnis bendradarbiavimas bus paremtas abipusiu supratimu ir racionalumu“, - po susitikimo sakė teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Ministras taip pat pažymėjo, kad 2014 m. atstatyti kelerius metus buvę sumažinti laisvės atėmimo vietų darbuotojų pareiginių algų koeficientai ir priedai už kvalifikacines kategorijas. Taip pat mokami didesni priedai už tarnybinius rangus, kurių mokėjimas nuo 2010 m. vis buvo atidedamas. Pažymėtina, kad eiliniam pareigūnui šis priedas padidėjo dvigubai.

Be to, laisvės atėmimo įstaigoms skyrus 10 mln. litų papildomų asignavimų, be kita ko, pradėtos laisvės atėmimo vietų pareigūnams kompensuoti važiavimo į tarnybos vietą ir iš jos išlaidos, o taip pat 1,7 mln. litų šiemet bus skirta naujoms pareigūnų uniformoms įsigyti.

Kitais metais planuojama skirti papildomai 12 mln. litų. Už šiuos pinigus bus keliami atlyginimai mažiausių kategorijų (2-6 kategorijų) pareigūnams.

Ministras informavo profsąjungų atstovus, kad ministerijos parengtas Tarnybos Kalėjimų departamente prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos statuto projektas jau svarstomas Seime, tikimasi, kad š. m. rudens sesijoje jis bus priimtas. Priėmus Statutą, tarnyba, vertinant socialiniu aspektu, bausmių vykdymo sistemoje taps patrauklesnė ir modernesnė.

Projekte įtvirtinamos papildomos socialinės garantijos (pvz., dėl sveikatos priežiūros ir medicininės reabilitacijos vykdymo pareigūnams ir buvusiems pareigūnams tokiomis pačiomis sąlygomis, kaip ir vidaus tarnybos pareigūnams), supaprastinta tarnybinių rangų suteikimo tvarka (aukštesnis tarnybinis rangas bus suteikiamas ištarnavus atitinkamą laiką, neturinčiam nuobaudų, gerai ir labai gerai kasmet vertinamiems pareigūnams).

Kartu siekiant išlaikyti tarnyboje didelę patirtį turinčius darbuotojus, projekte siūloma numatyti, kad pareigūnai galėtų tarnauti iki 55 metų, o ne 50 metų kaip yra šiuo metu (pareigūnai pradėję dirbti iki įstatymo įsigaliojimo, turėtų galimybę rinktis dirbti iki 50 ar 55 metų). Naujai į pareigas paskirtiems pareigūnams išbandymo laikotarpiu planuojama skirti kuratorius, kurie supažindintų su įstaigos veikla, padėtų įsisavinti darbo specifiką.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder