Mėsininkų byla vėl tįsta

Mėsininkų byla vėl tįsta

Vakar vykusiame posėdyje ir vėl nepavyko priartėti prie mėsininkų bylos pabaigos - advokatams užsinorėjus apklausti ikiteisminio tyrimo metu keturias išvadas pateikusią specialistę, kaltinamųjų apklausas nuspręsta atidėti porai savaičių.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, jog šioje byloje kaltinimai dėl apgaulingo ir aplaidaus apskaitos tvarkymo buvo pareikšti Klaipėdos mėsinės generaliniam direktoriui Gintarui Valančiui, pirkimų direktoriui Vytautui Žalgiriui ir buhalterei Ritai Mikaitei.

Įtariama, kad Klaipėdos mėsinė iš įvairių, tačiau nenustatytų Lenkijos, Vokietijos, Estijos bendrovių be apskaitos dokumentų įsigydavo kiaulienos skerdieną ir ją vėliau parduodavo trims Kauno bei Pakruojo rajono bendrovėms. Taip pat be dokumentų perparduota skerdiena buvo realizuojama Kauno ir kitų miestų turgavietėse. Skaičiuojama, kad už šios mėsos pardavimą nebuvo apskaityta per 580 tūkst. eurų.

Vakar advokatai panoro apklausti Klaipėdos mėsinėje dirbantį informacinių technologijų skyriaus vadovą Darių. Advokatų klausinėjamas vyras tvirtino, jog dėl apribojimų pirkimų direktorius V. Žalgiris negalėjo naudotis vadinamuoju pardavimų moduliu, neturėjo prieigos nei prie sąskaitų išrašymo, nei peržiūrėjimo. Esą net jei tai būtų įmanoma padaryti, vis tiek visi atlikti veiksmai būtų išlikę istorijoje.

IT specialistas aiškino, jog niekada nėra matęs jokių sąskaitų, pažymėtų žvaigždute (įtariama, jog taip pažymėtos sąskaitos ir buvo naudojamos realizuojant nelegalią mėsą), ir kad mėsinėje naudojamomis programomis to padaryti nelabai įmanoma. Visgi jis neneigė, jog tokias sąskaitas, kurios buvo rastos mėsininkų kompiuteriuose, buvo galima "pagaminti" ir kitomis programomis.

Nors šįsyk turėjo prasidėti kaltinamųjų apklausos, advokatai užbėgdami už akių teismui įteikė tomą dokumentų - vienoje iš advokatų kontorų dirbančio specialisto, kuris anksčiau dirbo Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje, parengtą konsultacinę išvadą, kurioje neva įrodoma, jog V. Žalgiris buhalterinę veiklą organizavo tinkamai ir negali būti kaltinamas.

Maža to, kitam posėdžiui įtariamųjų gynėjai pageidavo iškviesti liudytoja ikiteisminio tyrimo metu dirbusią specialistę. Jiems užkliuvo kai kurie netikslumai - pavyzdžiui, nurodoma, jog vienai iš minėtų įmonių Klaipėdos mėsinė nelegaliai mėsą pardavė 97 kartus, o štai pirkusios bendrovės tyrimo išvadoje minimi tik 39 atvejai. Esą kyla ir daugiau klausimų.

Teismas sutiko specialistę iškviesti, tad geriausiu atveju kaltinamųjų apklausa prasidės tik kito posėdžio, vyksiančio už dviejų savaičių, metu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder