Merginos mielai renkasi mokymąsi Lietuvos policijos mokykloje

Merginos mielai renkasi mokymąsi Lietuvos policijos mokykloje

Lietuvos policijos mokyklos (toliau - LPM), Klaipėdos bazėje, pirmadienį prasidėjusios būsimųjų kursantų atrankos metu paaiškėjo, jog tapti pareigūnėmis šįmet ryžosi dvigubai daugiau merginų nei praėjusiais metais.

"Pernai atrankoje dalyvavo apie 40 merginų, o šįmet net 90. Tai - labai dideli skaičiai. Policininko profesija kasmet populiarėja. Išankstinės registracijos metu prašymus mokytis LPM šįmet pateikė net 85 absolventai. Norinčiųjų pas mus mokytis kasmet daugėja: 2012 m. sulaukėme 167 prašymų, pernai - 204, o šįmet jau 258. Toks jaunimo susidomėjimas tikrai džiugina", - teigė LPM Mokymo skyriaus viršininkė Silva Raubienė.

Anot Lietuvos policijos mokyklos atstovės Vilijos Žukaitytės, priėmimo komisija per šią savaitę žada atsirinkti 150 kursantų, kurie baigę mokyklą įgis policininko kvalifikaciją. Tarp visų norinčiųjų tapti policijos pareigūnais yra ir penki asmenys, jau turintys aukštąjį išsilavinimą, tačiau savo gyvenimą nusprendę susieti su policija. O 22 jaunuoliai - esamų arba buvusių pareigūnų vaikai.

Atrankos metu bus nustatomas stojančiųjų žinių konkursinis balas (jį sudaro lietuvių kalbos brandos egzamino ir matematikos bei užsienio kalbos mokymo dalykų metinių pažymių vidurkis). Taip pat bus įvertinamas bendras fizinis pasirengimas bei loginio mąstymo, testo suvokimo, praktinės situacijos įvertinimo bei sprendimų priėmimų gebėjimai.

Šįmet kursantų grupės bus formuojamos ne tik Klaipėdoje, kaip iki šiol, bet ir Mastaičių bazėje (Kauno rajone). Planuojama, jog 100 jaunuolių mokysis LPM Klaipėdos bazėje ir 50 - Mastaičiuose. Atranką laimėję ir pagal konkursinę eilę surinkę geriausius rezultatus asmenys turės galimybę pasirinkti mokymosi vietą.

Būsimų kursantų atranka vyks iki rugpjūčio 22 d., tik tada paaiškės, kurie jaunuoliai įveikė visas užduotis ir galės mokytis LPM.

"Tikiu, kad atrankos metu atsirinksime tik pačius geriausius ir labiausiai motyvuotus jaunuolius, kurie pabaigę metus trunkančius mokslus, įsilies į pareigūnų gretas", - pabrėžė Lietuvos policijos mokyklos viršininko pavaduotojas, einantis viršininko pareigas Romas Oželis.

Mokslai LPM trunka vienerius metus. Ją baigę mokyklos absolventai, jei tik pageidauja, turi teisę nuotoliniu būdu studijuoti bet kurioje aukštojoje mokykloje bei gauti policijos valdininko kvalifikaciją.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder