Mažylę nužudė girtas mamos sugyventinis

Mažylę nužudė girtas mamos sugyventinis

Antradienį pavakare teismas leido suimti tiek pustrečio mėnesio mergaitės, kurios jau pradėjęs irti kūnelis rasta paliktas namuose Klaipėdoje, mamą Aliną Sriebaliūtę, tiek jos sugyventinį Mykolą Ruikį. Moteris prisipažino, kad sveikatos sutrikimų turėjęs kūdikis mirė ne pamaitintas, o jį stipriai supurtė verksmo neapsikentęs girtas moters naujasis gyvenimo draugas.

Pirmoji į Klaipėdos miesto apylinkės teismą antradienį pavakare iš policijos areštinės atvežta 30-metė A.Sriebaliūtė, kiek vėliau ir jos gyvenimo draugas 32 metų M.Ruikis. Moterį prokuratūra prašė suimti 10 parų, vyrą - mėnesiui. Teismas abu prašymus patenkino.

Policijos pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei, kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Arūnas Saunorius jo eigos nekomentuoja. Kaip ir teismo medicinos ekspertų atliktos ekspertizės tiksliai 2,5 metų kūdikio mirties priežasčiai nustatyti pirminių išvadų.

Kad mergaitės mirtis yra smurtinė, patvirtina pareikšti įtarimai. Pasak A.Saunoriaus, M.Ruikis įtariamas savo šeimos nario nužudymu. Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Mažylės mama A.Sriebaliūtė įtariama savimi pasirūpinti negalinčio mažamečio vaiko palikimu be būtinos priežiūros, norint juo atsikratyti. Už tai gresia nuo viešųjų darbų iki laisvės atėmimo dviem metams.

A.Sriebaliūtė teisme neslėpė, kad nusikaltimas įvykdytas lapkričio 30 d. Tądien sugyventiniai buvo neblaivūs. Kūdikis mirė, kai ilgai trunkančio verksmo neapsikentęs M.Ruikis jį stipriai supurtė. Moteris tikina, kad po sugyventinio poelgio, išvydus mirusį vaiką, juos abu ištiko šokas. Palikusi mergaitę užrakintuose namuose, porelė išvyko į Palangą. Kai baigėsi pinigai, pradėjo ieškotis darbo.

Pats M.Ruikis pasakoja, kad pamaitinta mergaitė mirė mamai ir jam miegant. Vyras teisme sakė, kad rūpinosi sugyventinės dukra. Kai užsienyje dirbanti jo mama atsiųsdavo pinigų, pirkdavo jai maistą ir būtiniausius daiktus.

Negyvą anūkę praėjusį sekmadienį dukros namuose rado A.Sriebaliūtės mama. Po nusikaltimo iš Klaipėdos sprukę sugyventiniai, paskelbus paiešką, tą pačią dieną sulaikyti Kelmės rajone, kai bandė įsidarbinti pas vietos ūkininką.

Septintą mėnesį nėščia A.Sriebaliūtė ir M.Ruikis susipažino vasarą. Abu iki šiol neteisti, tačiau bausti už administracinius nusižengimus. Jie puikiai buvo žinomi ir Valstybinei vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai. Mirusi mažylė yra ketvirtas A.Sriebaliūtės vaikas (visų tėvai skirtingi). Į trijų, septynerių ir devynerių metų vaikus jai teisės apribotos, mama jų neaugina.

Tačiau vaiko teisių apsaugos specialistai neabejojo, kad ką tik gimusiai mergytei buvo saugu gyventi ne tik su nėštumo metu girtavusia ir jos sveikata nesirūpinusia mama, bet ir nusikaltimais bei kvaišalų pardavinėjimu pagarsėjusiame pačiame baisiausiame uostamiesčio name Minijos gatvėje.

Nors nebegyvas kūdikis surastas jau irimo stadijos, antradienį socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pareiškė, kad negalima sakyti, jog vaiko saugumą turinti užtikrinti sistema Lietuvoje neveikia.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder