Mažamečių prievartautojui - 9 metai nelaisvės

Mažamečių prievartautojui - 9 metai nelaisvės

Šiandien Klaipėdos apygardos teismas už dviejų mažamečių seksualinį prievartavimą anksčiau neteistam ir niekur nedirbančiam 40 metų vyrui skyrė laisvės atėmimą devyneriems metams, bausmę atliekant pataisos namuose.

Teismas, bylą išnagrinėjęs neviešame teismo posėdyje, nustatė, kad kaltinamasis vieną 2014 metų gegužės dieną prie Danės upės tenkino savo lytinę aistrą fizinio sąlyčio būdu su mažametėmis prieš jų valią, pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusiųjų būkle. Nuosprendyje konstatuota, kad byloje surinkti ir teisiamajame posėdyje ištirti įrodymai visiškai patvirtino vyriškio kaltę dėl šio nusikaltimo padarymo. Atsižvelgęs į tai, kad kaltinamasis padarė labai sunkų tyčinį nusikaltimą, nustatyta viena jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė – šią nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, teismas jam skyrė bausmę, didesnę nei sankcijoje numatytas bausmės vidurkis.

Teismas tenkino civilinius ieškinius ir nukentėjusiosioms priteisė po 3000 Eur neturtinės žalos atlyginimo.

Vyras buvo kaltinamas ir šių mažamečių seksualiniu prievartavimu 2014 metų kovo–balandžio mėnesiais (tiksli data nenustatyta), tačiau pritrūkus įrodymų dėl šio nusikaltimo padarymo kaltinamasis išteisintas.

Šis Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per 20 dienų paduodant skundą per Klaipėdos apygardos teismą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder