Liūdnos žiemos pamokos - vandens telkiniuose dažniausiai žūsta vyrai

Liūdnos žiemos pamokos - vandens telkiniuose dažniausiai žūsta vyrai

Per dvi pirmąsias 2018-ųjų savaites, iki sausio 15 d., dėl neatsargaus elgesio vandens telkiniuose Lietuvoje jau nuskendo šeši žmonės, informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. 

Savaitgalį ugniagesiams ne kartą teko skubėti prie užšalusių vandens telkinių ir traukti iš jų žmones. 

Šeštadienį, Vilniaus rajone, Daržininkų kaime, iš Nemėžos upės, 4 m nuo kranto, buvo ištrauktas 48-erių skenduolis. Vilniaus rajone, Tačilavo viensėdyje, Taučiliškių ežere, įlūžo ir skendo žmogus. Ugniagesiai, panaudoję gelbėjimo roges, vyrą ištraukė į krantą ir perdavė medikams. Dar vienas 68-erių vyras įlūžo Gėlos ežere, esančiame Tuščiaulių kaime, Vilniaus rajone. Jis buvo ištrauktas iš vandens iki atvykstant ugniagesiams. Ugniagesių gelbėtojų pagalbos šeštadienį prireikė ir Kelmės rajone, Palšių kaime. Jiems iš ledo gniaužtų teko ištraukti 4 kv. m baloje įšalusį vyro kūną. 

Sekmadienį, apie vidurdienį, Tauragės rajone, Visbarų kaime, tvenkinyje, apie 50 m nuo kranto, nuskendo vyras. Ugniagesiai valtimi pasiekė properšą ir iškėlė nuskendusio 58-erių metų vyro kūną. 

Ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų, ypač žvejų mėgėjų, paisyti jų perspėjimų. Jie primena, kad ledas yra saugus, kai jo storis yra 7-12 centimetrų. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder