„Lietuvos geležinkelių“ vadovas: esame sukrėsti, sieksime ištirti situaciją

„Lietuvos geležinkelių“ vadovas: esame sukrėsti, sieksime ištirti situaciją

„Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška pabrėžia, kad mašinistas, vairavęs du darbininkus užmušusį krovininį traukinį, yra ilgametis įmonės darbuotojas, jis važiavo leistinu greičiu. Bendrovės vadovas pažymėjo, kad įvykio aplinkybės bus visapusiškai išnagrinėtos.

„Rytą įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio metu žuvo du „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojai. Noriu pareikšti nuoširdžią užuojautą jų šeimų nariams. Sieksime pasirūpinti šeimos nariais kiek galėsime - finansiškai ir morališkai, kad būtų galima lengviau šią situaciją išgyventi“, - kalbėjo M. Bartuška.

Pasak įmonės vadovo, kol kas nėra jokių duomenų, kas galėjo būti ne taip, kaip kiekvieną dieną, kad du žmonės laiku nepastebėjo lokomotyvo.

„Du darbuotojai šį rytą išėjo atlikti savo funkcijų, kaip ir įprastai, nebuvo išskirtinių oro sąlygų, buvo valomas profilaktiškai sniegas. Du darbuotojai turėjo didelį darbo stažą, vienas - 19, kitas - 35 metų. Tokiuose darbuose vienas valo sniegą, kitas stebi aplinką. Įvykio aplinkybės tiriamos, sieksime, kad visos detalės būtų išanalizuotos. Sieksim atsakomybės, jeigu ne viskas atitiks“, - sakė M.Bartuška.

Mašinistas, M. Bartuškos teigimu, šiuo metu išleistas, jį situacija labai sukrėtė. 

„Mes jam stengiamės padėti psichologiškai. Jis - ilgametis darbuotojas. Greitis nebuvo didelis. Jis važiavo leistinu greičiu“, - kalbėjo įmonės vadovas.

„Esame sukrėsti, sieksime ištirti situaciją“, - sakė M. Bartuška.

ELTA primena, kad pirmadienį ryte iš Vaidotų stoties į Keną važiavęs krovininis traukinys partrenkė ir užmušė du geležinkelio darbininkus, valiusius sniegą nuo bėgių. 

Pirminiais duomenimis, dėl sniego mašinos keliamo triukšmo jie negirdėjo atvykstančio traukinio, nors šis mašinistas signalizavo ir stabdė. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder