Lietuvoje į teismus vaikšto net vienuoliai

Lietuvoje į teismus vaikšto net vienuoliai

Lietuvoje veikiančios vyrų vienuolijos padalinys ir Palangos savivaldybė santykius dėl kurorte esančio žemės sklypo priversti aiškintis teisme.

Lietuvos kapucinų Lurdo viceprovincija kreipėsi į Klaipėdos apygardos administracinį teismą ir apskundė Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, kuris trukdo jiems įteisinti prie kurorto Vytauto gatvėje esančių poilsio namų esantį žemės sklypą.

Poilsio namai vienuoliams atitektų kaip kompensacija už sovietmečiu nusavintus pastatus kitoje Lietuvos vietoje. Kapucinai Palangoje žada įkurti žmonių su negalia reabilitacijos centrą, šiuo metu jis naudojamas su bendrija susijusių žmonių poilsiui.

Tačiau nesutariama dėl pažymėtų žemės sklypo ribų, kurios numatytos įsakyme - esą jos mažesnės apie 50 kvadratinių metrų, be to, dalis žemės patenka į mišką. Manoma, kad klaida įsivėlė atliekant sklypo matavimus.

Nors bylos nagrinėjimas dar nebaigtas, teigiama, kad abi šalys linkusios susitarti taikiai.

"Konflikto šioje vietoje tikrai nėra, manau, kad viską išspręsti pavyks be teismo nutarties", - sakė religinei bendrijai atstovaujantis teisininkas.

Poilsio namus kapucinams nutarta perduoti pagal Religinių bendrijų teisės į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo tvarkos įstatymą. Valstybė privalėjo grąžinti turto už 148 tūkst. litų, o pastato rinkos vertė šią sumą viršijo 110 tūkst. litų. Skirtumą vienuoliai įsipareigojo padengti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder