Lesbiečių pora pasisavino lietuvės vaiką

Lesbiečių pora pasisavino lietuvės vaiką

LRT televizijos laidoje „Emigrantai“ parodyta skandalinga informacija. Iš lietuvių emigrantų atimtas sūnus perduotas auginti lesbiečių norvegių porai, kurios mažylį jau baigia nutautinti.

Mažylis iš Norvegijoje gyvenančių lietuvių Aistės ir Roberto atimtas prieš dvejus metus.

Lietuvė pasakojo, kad taip buvo pasielgta dėl įvairių šeimą ištikusių krizių. Buvęs vyras prieš moterį smurtavo, o jai dėl patiriamo streso yra net tekę gydytis psichiatrijos ligoninėje.

Be to, mažamečio mamą ištiko ir kita bėda - ji neteko darbo. Kaip pati sako, dėl labai absurdiškos priežasties - prastai padengto stalo.

Norvegijos vaiko teisių apsaugos darbuotojai vaiką išsivežė jam būnant darželyje. Aistė pasakojo, kad tai nutiko kitą dieną po to, kai jos uošvis dėl per didelio triukšmo namuose iškvietė vaiko teisių tarnybą.

Pasak moters, konfliktas kilo, kai į Norvegiją aplankyti Aistės atvyko jos draugė. Kartu su Aistės vyru merginos nusprendė atšvęsti susitikimą. Trijulė nuvyko į Roberto namus, tačiau ten pat gyvenančiam uošviui jaunimo vakaronė nepatiko. Jis apie linksmybes pranešė vaiko teisių sergėtojams.

Jau kitą dieną, atėjusi į darželį pasiimti sūnaus, Aistė jo nerado. Vaikas buvo išsiųstas į globos namus, o po kurio laiko jo globa perduota lesbiečių porai, gyvenančiai už 2000 kilometrų nuo Aistės.

Pasak emigrantės, globėjos deda visas pastangas, kad vaikas pamirštų lietuviškas šaknis, gimtąją kalbą ir net imtų nekęsti tikrosios mamos. Po dvejų metų, praleistų lesbiečių šeimoje, sūnus pamiršo lietuvių kalbą.

Šį mėnesį Aistės laukia teismo posėdis, kurio metu ji bandys susigrąžinti sūnaus globos teises. Lietuvos valdžios institucijos į šią beprotišką situaciją nereaguoja.

Parengta pagal dienraštį „Respublika“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder