Laikrodis - ne kyšis, o dovana?

Laikrodis - ne kyšis, o dovana?

Klaipėdos apygardos teisme įsibėgėja bylos dėl galimos korupcijos Uosto direkcijoje nagrinėjimas. Joje kyšio davimu kaltinamas buvęs "Latvijas tilti" valdybos pirmininkas, Latvijos pilietis Genadijus Kamkalovas, o paėmęs kyšį - buvęs Uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Gediminas Zumaras.

Vakar teisme buvo apklausiami liudytojai, tarp kurių ir "Latvijas tilti" darbuotojai. Domėtasi estakados per Nemuno gatvę statyba. Būtent šios statybos bei kai kurių uosto krantinių atnaujinimo darbai minėtus vyrus atvedė į teismą.

"Kamkalovas, atstovaudamas Latvijos bendrovei, laimėjo net kelis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijojos paskelbtus statybų rangos konkursus, kurių vertė siekia keliolika milijonų eurų. Už Latvijos bendrovei finansiškai naudingų sprendimų priėmimą Kamkalovas kelis kartus perdavė Klaipėdos jūrų uosto pareigūnams kyšius bendrai sumai 9,5 tūkstančių eurų", - anksčiau pranešė tyrimą vykdžiusi Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Paaiškėjo ir kyšio forma - G. Zumarui esą buvo įteiktas maždaug 5 tūkst. eurų vertės šveicariškas laikrodis "Ulysse Nardin" bei dar 5 tūkst. eurų, sudėtų į konjako dėžutę.

Patys kaltinamieji antrojo posėdžio metu elgėsi santūriai ir pernelyg nedaugžodžiavo. Paklaustas apie kyšio priėmimą, G. Zumaras žurnalistams tvirtino, jog su G. Kamkalovu buvo pažįstamas iki jo įsidarbinimo Uosto direkcijoje, palaikė draugiškus ryšius, o 5 tūkst. eurų vertės laikrodis neva buvo dovana švenčių proga. Net jei būtų išteisintas, jis pats į darbą, iš kurio išėjo savo noru, grįžti nebežada.

Bylos nagrinėjimą žadama tęsti rugsėjį.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės (daugiau nei 9,5 tūkstančių eurų) kyšio priėmimą numato laisvės atėmimo nuo dvejų iki aštuonerių metų bausmę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder