Kyšių byla toliau stringa dėl ligų

Kyšių byla toliau stringa dėl ligų

Lietuvos apeliaciniame teisme (LAT) nagrinėjama buvusio Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus ir verslininko Pranciškaus Jurgučio kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo byla ir toliau stringa dėl pastarojo ligų.

Paskutiniame LAT posėdyje apeliaciniai A. Šimkaus ir P. Jurgučio skundai ir vėl liko nenagrinėti. Teisiamajame posėdyje buvo paskelbta teismo nutartis dėl ekspertizės P. Jurgučiui skyrimo - klaipėdiečiui paskirta ambulatorinė psichiatrijos-psichologijos ekspertizė.

Bylos nagrinėjimas iki šiol nepasistūmėjo, kadangi posėdžiuose dėl ligos vis negalėjo dalyvauti minėtasis verslininkas.

"Neįvyko daug posėdžių dėl P. Jurgučio ligos, taip pat buvo kitų priežasčių, sirgo ir gynėjas, buvo skiriamos ekspertizės", - paaiškino LAT pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Kristina Petrošienė.

Kol kas nežinoma, kiek užtruks atlikti paskirtą ekspertizę, tad ir kito posėdžio data dar nenumatyta. Teigiama, jog teismas vadovausis ir neseniai atlikta Vilniaus apygardos teismo kitoje byloje paskirta ir atlikta verslininko stacionaria ekspertize.

Dar pernai vasarą Klaipėdos apygardos teismas A. Šimkui dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnyba ir kitų nusikaltimų skyrė 4 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, o P. Jurgučiui už papirkinėjimą ir dokumentų klastojimą buvo skirta 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Daugiau nei prieš septynerius metus vyrai į pareigūnų akiratį pateko, kai tuometis "Klaipėdos kelių" valdybos pirmininkas P. Jurgutis bendrovės direktoriui liepė sudaryti automobilio "Volvo S60" pardavimo sutartį kitam asmeniui. Automobilis buvo parduotas perpus mažesne kaina, nei buvo vertas - už 53 tūkst. litų, o vėliau jau P. Jurgučio bendrovės vardu parduotas A. Šimkui.

Anot prokurorų, automobilis A. Šimkui buvo atlygis už Savivaldybės konkursų organizavimą taip, kad juos laimėtų "Klaipėdos keliai".

Be visa to, P. Jurgutis dar kaltintas suklastojęs "Klaipėdos kelių" valdybos protokolą.

Byla LAT nagrinėjama jau antrus metus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder