Kybartų pataisos namuose veiks mobiliojo ryšio blokatoriai

Kybartų pataisos namuose veiks mobiliojo ryšio blokatoriai

Kybartų pataisos namuose įdiegta ryšio blokavimo sistema, trukdanti GSM, radijo, 3G ir 4G bangas drausmės grupės nuteistųjų gyvenamosiose ir bendro naudojimo patalpose bei visame lokaliniame sektoriuje.

"Gavome Visuomenės sveikatos centro specialistų išvadą, kad įrenginiai yra tinkami naudoti. Ryšių reguliavimo tarnyba taip pat pripažino, kad sistema veikia, tačiau davė mums laiko išbandyti, ar ryšys nėra trikdomas aplinkiniams gyventojams", - sakė Kybartų pataisos namų direktorius Virginijus Adomaitis.

Daugiau nei kilometro spinduliu veikianti ryšio blokavimo įranga įdiegta Medicinos korpuso pirmame aukšte, kur yra kamerų tipo patalpos. Ryšys bus trukdomas 18-oje nuteistųjų kamerų ir bendrojo naudojimo patalpose: dušo, poilsio, buities ir pasivaikščiojimo kiemeliuose. Galimybės naudotis nelegaliai patekusiais mobiliojo ryšio ir interneto aparatais neteks maždaug 50 nuteistųjų.

Ryšio blokavimas specialia įranga yra viena iš kompleksinių priemonių viešajai tvarkai įkalinimo įstaigoje palaikyti.

Pernai Kybartų pataisos namuose atliktos 2418 kratų, paimti 1493 mobilieji telefonai.

Antradienį apžiūrėti, kaip veikia blokatoriai į Kybartų pataisos namus vyks teisingumo ministras Juozas Bernatonis, Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, Vilkaviškio rajono meras Algirdas Neiberka.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder