Kuršių mariose vėl organizuota gelbėjimo operacija

Kuršių mariose vėl organizuota gelbėjimo operacija

asieniečių laivas trečiadienio pavakarę išgelbėjo ir medikams perdavė neblaivų stipriai Kuršių mariose sušalusį vyrą. 

Žmogaus gelbėjimo operacijai vadovavo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras. Tai trečiadienį buvo jau antroji centro organizuota pagalbos operacija.

Pasak Lietuvos kariuomenės pranešimo, gelbėjimo operacija pradėta apie 17.50 val., kai Valstybinės sienos apsaugos pakrančių apsaugos rinktinės prie Vidaus reikalų ministerijos operatyvinis budėtojas, gavęs pranešimą iš Bendrojo pagalbos centro, informavo Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrą apie Kuršių mariose netoli Nidos girdimą pagalbos šauksmą. 

Reaguodamas į pagalbos pranešimą centras, įvertinęs meteorologines sąlygas, į įvykio išsiuntė pasieniečių laivą ant oro pagalvės. 

Gelbėtojai surado, kaip įtariama, neblaivų, stipriai sušalusį vyriškį. Jį perdavė greitosios pagalbos medikams. 

Gelbėjimo operacija baigta 18.30 val.

Tai trečiadienį buvo jau antra gelbėjimo operacija, kurią koordinavo Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras. Rytą Kuršių mariose netoli Ventės išgelbėtas žvejys.

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja gyventojus, kad vyraujant teigiamai oro temperatūrai Kuršių marių ledas darosi nestabilus, jame yra properšų, o dėl poledinės vandens tėkmės ledas gali būti paplautas ir suplonėjęs. Padidėjus vėjui, ledas gali pradėti skilti, o tarp ledo lyčių gali atsirasti naujų properšų, todėl ant jo esantiems asmenims gali būti sunku pasiekti krantą. 

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras kartu su kitomis tarnybomis nuolat budi ir yra pasiruošę suteikti pagalbą nelaimės ištiktiesiems. Sudėtingos gamtos sąlygos apsunkina gelbėjimo operacijas, todėl ne visuomet jos gali baigtis sėkmingai. Siekiant išvengti galimų nelaimių, kariai ragina gyventojus būti atsakingus už savo gyvybes, saugotis patiems ir nelipti ant nestabilaus ledo. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder