Kraupios avarijos metu žuvo du jaunuoliai

Kraupios avarijos metu žuvo du jaunuoliai

Gegužės 2-osios naktį, apie 23 val. 30 min., uostamiestyje, Pilies gatvėje, šalia Klaipėdos dramos teatro greičio nesuvaldydamas automobilis BMW slysdamas išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, užvažiavo ant šaligatvio, trenkėsi į medį bei pastaro sieną ir apvirto ant šono.

Pasak avarijos liudininkų, lenktyniavo du automobiliai, jų greitis buvo apie 150 kilometrų per valandą.

Automobilyję buvę du keleiviai - 1991 metais gimęs Bandužių gatvės gyventojas M. K. bei tais pačiais metais gimęs E. P. - žuvo avarijos vietoje.

1991 metais gimęs vairuotojas, Šilutės plento gyventojas V. C. dėl įvairių sumušimų gydomas traumų skyriuje. Paimtas jo kraujo mėginys blaivumui nustatyti.

Penktadienio rytą paaiškėjo, kad vairavo Vilius C. (gim. 1991 m.), jis atsipirko tik galvos sumušimu, kūno nubrozdinimais. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, vairuotojas buvo girtas. Penktadienio rytą jis teigė nieko neatsimenantis.

Žuvusieji: Mantas Kvedarauskas, gim. 1991 m., ir Eivydas Pocius, gim. 1991 m. Vienas iš šių vaikinų dirbo užsienyje, trumpam buvo grįžęs į gimtą miestą ir po kelių dienų turėjo vėl išvykti.

"Nesaugome vieni kitų"

Ramūnas ŠIDEIKIS, Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas.

"Pilies gatve mūsų pareigūnai patruliuoja dažnai - netoli jos yra daug pasilinksminimo įstaigų, renkasi daug jaunimo. Tačiau aš nenorėčiau akcentuoti praėjusios nakties įvykio - visos jo aplinkybės paaiškės po tyrimo.

Reikia pabrėžti kitus dalykus ir dar kartą apeliuoti į vairuotojų bei visuomenės sąžinę. Visų pirma, padarėme išvadą, jog nėra efektyvios programos, kaip visuomenei įskiepyti saugaus eismo pagrindus. Pirmiausia - tėvų požiūris: jie savo mažylių net nesodina į specialias kėdutes, nesegi saugos diržų. Ar tai geras pavyzdys vaikui, koks iš jo išaugs vairuotojas?

Pernai Kelių policijos biuro "Saugaus eismo klasę" aplankė 5 tūkst. vaikų, tačiau kiek švietimo įstaigų savo iniciatyva tokius renginius organizavo savo iniciatyva? Mažai. Kiek apie saugų eismą kalbama aukštosiose mokyklose, vairavimo mokyklose? Kad tokių įvykių nebūtų reikia visumos mažų elementų, o eismo kontrolė - tik galutinis iš jų. Kas darosi: gegužės 2-osios ryte, po laisvadienio, prie įvažiavimo į Klaipėdą sulaikėme 5 neblaivius vairuotojus, dar 6 girtumo laipsnis neviršijo normos - argi tai ne potencialūs avarijų - galbūt tragiškų - sukėlėjai?

Dar vienas dalykas - dabar užaugusi tokia karta, kuriai ribų nėra, taisyklės negalioja. Prie kiekvieno iš jų patrulio nepastatysi.

Dar kartą prašome visuomenės pagalbos. Pastebime, kad dabar madinga skųsti kaimynus, pastačiusius automobilius ant šaligatvio ar vejos: tokių pranešimų nuo orų atšilimo sulaukiame šimtais. Taip, tai pažeidimas, tačiau reikia atkreipti dėmesį ir į kitus, kurie kelia pavojų eismo saugumui, netoleruoti jų, sudrausminti draugą, giminaitį, nepažįstamąjį. Pasaugokime vieni kitus. Abejoju, ar ir tragiškai Pilies gatvėje pasibaigusio įvykio dalyviai prieš avariją su niekuo nebendravo - gal kažkas galėjo juos sulaikyti."

"Balticum" TV laida "Reidas" - antradieniais 20.15 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder